Ta dig själv i kragen

Imorgon klockan 10.00 börjar skolan igen och här sitter jag och funderar över den kommande terminen. Jag har bestämt mig för att ta tag i mig själv den här terminen, helt enkelt för att underlätta för mig själv i skolan. Jag har därför knåpat ihop en liten lista med det jag vill ta mig i kragen kring.
 
 - Jag ska bli bättre på att faktiskt plugga. Förra terminen tog jag sällan tag i saker vilket alltid slutade med att jag satt och panikpluggade till sent på natten kvällen innan redovisningen eller skickade in uppsatsen 23.59. Min plan är att införa en ny rutin som innebär att jag stannar kvar i skolan varje dag och pluggar till minst klockan fem då biblioteket stänger. Det är bara det att jag alltid blir så himla hungrig och sinnessjukt seg på eftermiddagarna och så orkar jag sällan släpa med min tunga dator till skolan, som jag ofta behöver till att plugga. Nu ska jag dock bannemej ta mig i kragen och ta med mig frukt och nötter till skolan varje dag (då slipper jag spendera massor av pengar i cafét dessutom, tjoho!) och ta med mig min tegelsten till skolan!
 
- Avsätta tid för matten varje dag. Förra terminen var matten rent ut sagt ett helvete, till följd av att jag alltid sköt upp det. Jag känner därför att jag verkligen måste ta mig mer tid till matten den här terminen och mitt mål är därför att räkna lite matte varje dag. Om jag sitter fokuserat med matten sisådär en trettio minuter varje dag i veckan, så kan jag förhoppningsvis undvika att i slutändan sitta timvis med bara matte för då blir det bara så himla trist och så tappar jag all motivation. Det blir toppen, trettio minuter varje dag låter uppnåeligt!
 
- Prioritera träning. Träning gör mig så otroligt glad och ger mig enormt mycket energi, vilket jag verkligen behöver för att kunna fokusera på allt tungt skolarbete jag har. Jag måste verkligen bli bättre på att prioritera träning den här terminen, det ger mig så himlans mycket tillbaka! Jag måste bara orka ta mig till SATS och inte bara trycka på avbokningsknappen på SATS-appen för att jag känner mig trött och matt. Antonia, klart du blir trött och matt när du inte tränar! Nu får det vara nog!
 
- Låta mitt kreativa jag komma fram mer. Jag saknar att fotografera, jag saknar att sticka, jag saknar att sy, jag saknar att läsa, jag saknar att skriva. Den här terminen måste jag ta tag i mina intressen mer, det jag faktiskt gillar att göra. Jag kommer bryta ihop om jag bara ska plugga, plugga, plugga - jag måste göra något för mig själv också! Häromdagen tog jag faktiskt fram min symaskin och började sy på en blå sammetskjol. Det gjorde mig så lycklig. Å, jag älskar verkligen att låta kreativiteten inom mig flöda. 


Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Fredagskläder

 
 
Grön kjol från Monki och jättemjuk blus från VILA.

Kommentarer [2]
Kategori: Stil

Det senaste dygnet

Mina kusiner kom hit igår och på kvällen lagade jag saffranspannkaka som vi åt med salmbärssylt och grädde. Gotländskt och jättejättegott.
 
Idag fyllde min bror år och vi gjorde egen tårta med massor av vaniljsås åt honom.
 
Sedan plockade jag fram mina bratz som jag inte lekt med på år och dagar. Herregud, som de ser ut!
 
Mina småkusiner blev alldeles till sig av lycka och jag bestämde mig då för att ge bort alla bratz plus tillbehör till dem. Då blev de ännu gladare!
 
Senare på kvällen styrde vi stegen mot en thairestaurant i närheten. Restauranten var urläckert dekorerad, de hade verkligen gått all in med thailandstema.
 
Elise och Wille i väntan på maten.

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt