Afternoon tea på Grand Hôtel

 
Åh vad jag skulle vilja besöka CadierbarenGrand Hôtel för en riktigt utsökt klassisk afternoon tea fylld med härliga snittar, scones med goda tillbehör, clotted cream, bakverk och inte minst en té i mängder! Den härligt välfyllda menyn frestar ju inte lite om vi säger så. Jag som är en riktig téjunkie skulle sväva på moln på en sådan här härlig afternoon tea, det är ett som är säkert.
 
Har du varit på Cadierbarens afternoon tea? Eller någon annan afternoon tea som är värd att besöka?

Kommentarer [8]
Kategori: Mat & recept

En helt vanlig söndag

 
Idag har jag inte gjort något annat än att gosat med min pojkvän, pluggat kemi och ätit. Det känns extra viktigt att verkligen poängtera att jag har ätit, för att efter denna sjukvecka har det inte blivit mycket på den fronten vilket gör att det nu känns som lite av ett privilegium att kunna äta. Vanligtvis när jag är sjuk förlorar jag inte matlusten, det brukar snarare vara så att jag äter konstant bara för att jag kan. Den här gången däremot, så gjorde allt så fruktansvärt ont. Det gjorde ont att tugga, det gjorde ont att gapa, det gjorde ont att svälja det gjorde till och med ont att dricka vatten. Halsfluss är inte att leka med.
 
På tal om att inte leka med, jag tycker att alla borde ta sig tid att läsa denna artikel som var med i SvD Brännpunkt här om dagen. Det är så hemskt, så hemskt.

Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

10 punkter

1. Jag älskar att äta stora helgfrukostar med massor av äggröra, juicer, te, frukt, american pancakes och självklart lite keso.
 
2. Jag är en riktig sucker för te! Kan sluka allt för många koppar på en dag. Nu har jag dessutom köpt mig en termosmugg så att jag kan förgylla mina vardagsmorgonar på väg till skolan!
 
3. Efter att ha börjat titta på Gossip Girl har numera dille på kjolar.
 
4. Mina favoritchips är lättsaltade Svenska Lantchips. Det är antingen det eller inget som gäller.
 
5. Just nu går jag och väntar ihjäl mig på att Mathilde ska få in mina Primeboots.
 
6. Jag älskar att planera och får panik utan min orangea kalender och mitt orangea pennskrin.
 
7. December är den bästa tiden på året. Julstämningen, alla dofter, pyntade hem, NK's julskyltning, önskelistor, julshopping, julbak... Åh! 43 dagar kvar till julafton!
 
8. Jag tycker att Boomerang gör himla fina kläder.
 
9. Om 103 dagar åker jag till Val Thorens med min allra bästa vän, Linn, och gör det jag tycker allra bäst om: åka skidor.
 
10. Mikael Persbrandt är en usel skådespelare. Just saying.

Kommentarer [3]
Kategori: Tankar

Thinspo - bort med det!

Jag hamnade på en blogg nyss där bloggaren i fråga hade skrivit ett inlägg angående att instagram blockar hashtagen thinspo. Hon var helt emot blockerande och det var även alla andra som hade kommenterat. Då kände jag att jag var tvungen att göra min röst hörd, både genom att kommentera i hennes blogg och genom att skriva ett eget inlägg om det. För mig är det enbart positivt att Instagram går i de andra stora sociala medierna Pinterest och Tumblrs spår och blockerar thinspo. Jag förstår precis varför. Thinspo betyder för mig inget annat än ett propagerande för en ohälsosam självsvält, viktnedgång eller smalhets. Thinspo = Thin inspiration = inspiration för att gå ner i vikt.
 
 
Jag gjorde just misstaget att googla ordet thinspo och detta var några bildresultat jag fick upp. Tycker ni att dessa speglar en hälsosam kropp att inspireras av?
 
 
 I alla fall, till inlägget jag blev upprörd över. Ni finner det här men jag tänker även citera det.
 
"Idag skulle jag tagga en inspirerande bild på Instagram med "thinspo", just för att den var motiverande och visade en bild på en hälsosam och smal kropp. Till min stora förvåning ser jag att just den taggen är bannad. God. Oh. Why.
Okej, Instagram bannar thinspo eftersom det kan användas i fel syfte och "uppmana" till ätstörningar. Fin tanke, men jag tycker detta är så sjukt löjligt. Smal är en kroppstyp, och bilder på smala människor i inspirerande syfte är nu bannat på Instagram. Att banna bilder ger ingenting, de människor som gillar dessa bilder kommer inte ändra sina ideal alls. Det är bara ignorans av problemet i fråga. Ska detta förbjudas tycker jag att bilder som visar övervikt och pizzor också ska bannas. Big is beautiful, men skinny får man inte sträva efter. Eller varför inte banna bilder på rökning? Nää, censur på Internet och i sociala medier är jag sjukt trött på, som i kommentarsfält på nyhetssidor.. Känns som att andra människor ska bestämma över ens åsikt. Jaja, dagens diss går till Instagram!"
 
Nu, till min kommentar som jag postade som svar.
 
"'Thinspo' är ett utbrett koncept för att propagera för inget mindre än en ofta ohälsosam viktnedgång. I samband med att Instagram bannade #thinspo så bannade de även #proanorexia och #probulimia, vilket i alla fall för mig gör det ganska självklart vad thinspo står för och varför de bannade det. Det är i sig inte heller så konstigt att de väljer att banna det, flera andra stora sociala medier har redan valt att göra det för att undvika spridningen av detta koncept.

Att säga att det är ignorans av problemet tycker jag är helt och hållet fel, det är snarare tvärtom. Genom att banna hashtags som thinspo och liknande så görs thinspo otillgängligt, i alla fall via Instagram, vilket jag inte ser något negativt i. Folk som, i alla fall utger sig för, att leva en hälsosam och sund livsstil söker sig inte till så destruktiva saker som thinspo, utan snarare fitspo vilket fortfarande finns kvar (av en anledning).

Att säga att bilder på pizzor borde förbjudas eftersom att thinspo förbjuds känns som ett riktigt omoget resonemang. En pizza uppmanar inte till ett självdestruktivt beteende på samma sätt som thinspo gör. Folk söker inte på bilder på pizzor av samma anledning som folk söker efter bilder med hashtagen thinspo, inte ens av motsatt anledning. Herregud."

 
Hur resonerar ni? Vad är era åsikter kring denna fråga, är det rätt eller fel av Instagram, Pinterest och Tumblr att blockera thinspo-innehåll?

Kommentarer [9]
Kategori: Tankar

Vackert golv

 
 
Den tid jag tillbringar framför datorn ägnar jag ofta åt, förutom Gossip Girl och How I Met Your Mother, att titta på olika hem, mestadels stora underbara lägenheter från sekelskiftet. Hälften av anledningen är för att få se all vacker inredning, men lika stor del utgörs av min besatthet för planlösningar. Enda sedan jag var liten har jag älskat planlösningar. När andra ritade hus, blommor och prinsessor så ritade jag planlösningar. Knasigt barn! Detta inlägg var dock inte tillägnat planlösningar utan istället det mörka vackra golvet som denna lägenhet på Skeppargatan har. Åh vad fint!

Kommentarer [2]
Kategori: Interiör

Halsfluss, go away!

 
Ytterligare en dag av sjukdom. Det är svårt att inte vara deppig, men när man har haft halsfluss i en vecka, trots penicillin, så blir man faktiskt lite less. Nu har jag dock äntligen börjat bli på bättringsvägen; jag har till och med fått i mig lite mat för en gångs skull! Igår slank en halv pizza ner, vilket är det mest matiga jag ätit sedan i söndags! Jag känner hur kroppen sakta börjar vakna till liv och återfå lite lite lite styrka, vilket behövs eftersom denna helg måste ägnas åt plugg vare sig jag orkar, kan eller vill.

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Spetsklänning

Jag är helt förälskad i denna spetsklänning från Elkin. Ni hittar den just nu nedsatt med 70% på Shopbop. Jag tror att den skulle göra sig ypperligt bra tillsammans med mina svarta Primeboots som förhoppningsvis kommer hem till mig under nästa vecka. Frågan kvarstår, köpa eller inte köpa?

Kommentarer [1]
Kategori: Stil