Sommaren är här

Det är så himla härligt att det äntligen har blivit grönt och varmt. Trots allt pollen som jag har lidit/lider på grund av så är det så härligt när det är grönt och riktigt överbehagliga temperaturer. Igår var jag ute tills klockan tio på kvällen - i shorts! Träden på min innergård är gröna (gud vad jag känner mig som en stadsmänniska nu om mitt sommartecken är att träden på innergården är gröna...), man kan hänga ut träningskläderna för att torka på balkongen och igår såg jag till och med flera fiskmåsar. Åh, trots min förkärlek till höst och vinter så måste jag ändå medge att sommaren allt är bra härlig!

Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Äpple- & kanelkesoplättar

Jag ÄLSKAR att experimentera med mat. Prova nya recept eller bara köra från scratch utan något som helst recept är något jag verkligen njuter till fullo av. Jag känner mig rofylld i köket! Idag provade jag något jag aldrig provat förut, då varken att laga eller att äta, nämligen kesoplättar. Jag hade inget recept utan bara höftade med allting. Ett ägg blev till två ägg för att sedan bli till tre ägg. Inget smör blev till lite smör trots allt och ett halvt äpple blev till ett helt äpple. Ja ni förstår, ett recept måste utvecklas för att bli perfekt.

Ingredienserna från början


Häll i äggen och keson i en bunke och mixa allt med en elvisp


Riv ner ett äpple i bladningen och mixa en gång till med elvispen


Häll ner kanel efter smak och tycke


Stek!


Plättarna var väldigt svåra att få till. Det gick lättare när jag ökade mängden ägg, men det var fortfarande lite klurigt. Merparten blev mest... ja, ni ser själva. Inte så runda. Men smakade gott, det gjorde de sannerligen! Smakade en blandning mellan äppelpaj och omelett ungefär, väldigt konstig smak men de var otroligt saftiga och goda.


Några fina runda lyckades jag i alla fall få till!

Receptet då?

3 ägg
3 matskedar keso
1 rivet äpple
Kanel efter smak och tycke
Cirka 1 matsked smör


Kommentarer [1]
Kategori: Mat & recept

Saker av tyg
För att variera temat på mina inlägg lite. En blågrön linnet-shirt från Zara och ett par avklippta jeans funkar fint en varm försommardag.

Kommentarer [0]
Kategori: Stil

En del av dagens mat

Jag älskar att både laga och äta mat samt även att fotografera mat. Mat gör sig nästan alltid bra på bild. Här ser ni lite av vad jag har ätit idag. Fetaostgratinerade paprikor med avokadokeso blev dagens middag, ett av dagens alla mellanmål var banan- och kanelkeso (ny favorit!) och till lunch åt jag en mumsig sallad. Blev faktiskt riktigt bra att ha ner banan i salladen, omnomnom! Förutom detta har jag även lyckats pressa ner mig mer keso, frukosten i ett tidigare inlägg, mango och glass (glass är en mejeriprodukt, woho!) och nyss lyckades jag även trycka ner ett ägg. Allt detta utan att känna mig obehagligt mätt! Lycka!

När jag åt min middag idag så måste jag ändå erkänna att det kändes att jag mest hade levt på keso och grönsaker under dagen. Det ska jag tänka på imorgon och inte äta så mycket keso, det blir lite enformigt trots alla olika kesoblandningar man kan prova. Imorgon ska jag troligtvis göra omelett, blev så himla sugen på det när jag såg det på en blogg idag!
Hur har första dagen gått då? Jo, som jag nämnde tidigare så känns det att jag mest har ätit grönsaker och keso idag. Jag känner mig liksom tom fast jag ändå är mätt. En rätt så skön känsla faktiskt. Till middag vankades det köttfärssås, vilket jag egentligen aldrig varit superförtjust i, men nu när jag såg övriga familjen äta det så måste jag säga att frestelsen var stor. Det är verkligen så att när man inte "får" äta/göra något, då vill man mer än aldrig äta/göra det. När pappa sedan tog en stor skiva nybakat mörkt bröd, då var jag inte glad kan jag säga. Ja ja, det är bara en vecka av mitt liv som jag gör det här! Förhoppningsvis lär jag bli bättre på att motstå frestelser i slutet av denna vecka.


Kommentarer [1]
Kategori: Mat & recept

Måndagsfrukost


Min första måltid under grönsaksutmaningen. Ett glas Brämhults hallondryck, ett ägg och en skål med kanelkeso och jag är redo to go! Ingen större skillnad på denna frukost mot mina "vanliga" frukostar, det enda som skiljer är att jag inte har kaviar på ägget. Idag provade jag dessutom kanelkeso för första gången, dvs blandade ner kanel i min keso. Jag har inte ord för hur gott det var! Smaken påminner om risgrynsgröt med kanel, fast hundra gånger godare. Ta och prova det!

Kommentarer [0]
Kategori: Dagens frukost

Grönsaksutmaningen


Under den här veckan (21 maj - 27 maj) ska jag genomföra ett projekt som innebär att enbart äta grönsaker, frukt, mejeriprodukter och ägg (jag klarar mig inte utan ägg, ägg och keso är mina gudar). Min första tanke var att ha en vegetarisk vecka, men sedan funderade jag ett tag och kom på att jag redan äter rätt så vegetariskt. Därför tar jag mig an en ännu större utmaning.
Syftet med det här är verkligen inte att gå ner i vikt (jag väger mig aldrig och har inga planer på att börja göra det heller) som man skulle kunna tro vid första tanken, utan det är att:
 
1. Se hur en sådan här kost påverkar kroppen.
Har jag mer energi än vanligt? Har jag mindre energi än vanligt? Hur mycket grönsaker behöver jag äta för att bli mätt? Är jag lika glad som vanligt? Jag har en hel del funderingar och det ska bli spännande att se hur kroppen reagerar på denna kostomställning.
 
2. Få bättre lärdom om olika livsmedel.
Nu blir jag tvungen att ta reda på alternativa protein-, kolhydrat- och fettkällor vilket jag bara tycker blir roligt eftersom jag är intresserad av mat och vill ha koll på vad som finns i vad och hur jag ska stoppa i mig för att äta bra.
 
3. Se om min mage mår bättre.
 
Jag är en person som helst äter många gånger och eftersom jag saknar spärr så blir det väldigt mycket varje gång jag äter, vilket resulterar i att jag stoppar i mig många gånger mer än vad jag behöver och istället för ont i magen. Därför känner jag att detta skulle vara bra för mig för då får jag äta mycket och ofta för att bli mätt på grönsakerna, vilka är några jag kan tycka att man inte blir så mätt på. Jag får dessutom ofta ont i magen när jag äter kött och pasta, oavsett hur stora mängder det är, så jag vill se om det gör någon skillnad att vara utan det.
 
 
Vad ska jag undvika att äta då? Jo, helt enkelt allt som inte är frukt, grönsaker, mejeriprodukter eller ägg. Jag får äta ägg, men inte kaviaren. Jag får äta keso, men inte pasta. Juicer får jag dricka för det kommer ju av antingen frukt eller grönsaker. Men jag tror ni förstår, är det inte en frukt, en grönsak, en mejeriprodukt eller ett ägg så äter jag det inte.
 
Jag kommer blogga om hela veckan, dels för att följa upp hur det går och dels för att jag äntligen har något att blogga om. Nu blir det tack och adjö för bröd, kyckling, lax och potatis för en vecka. Woho!

Kommentarer [1]
Kategori: Mat & recept

Upp och hoppa
Nu bär det av för lite lördagsträning på sats! Tjoho! Vad gör ni en förmiddag som denna?

Kommentarer [2]
Kategori: Träning

18 majOm en timma ska befinna mig på Sats och låta svetten rinna om mig. Om tjugofem minuter ska jag gå hemifrån. Jag borde därmed verkligen ta och stiga upp nu. Frukostdags!

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Bilder ur mitt minne

De här bilderna togs kvällen innan jag skulle träffa dig. Jag hade spenderat otaliga timmar med att fixa mig och borsta mitt sommarslitna hår som senare under kvällen, till mitt stora förtret, trasslade ihop sig. Det tog mig ett tiotal klädbyten att välja kläder eftersom jag var osäker på vad jag ville skapa för intryck. Skulle jag ta något casual, klä mig lite fint eller rent av ta baggyjeansen? Aej, det var svåra beslut.

Vi möttes upp, strosade mot konserten och mötte där upp ett par vänner som vi så småningom medvetet tappade bort. Det var en bra konsert, mycket härliga människor och jag fick för första gången höra den låten som sedan för alltid kom att påminna mig om dig. Mot slutet, lagom till att det hela började urarta, avlägsnade vi oss och tog sikte på Nybrokajen. Vi handlade med oss vatten och satte oss på stentrappan och pratade om livet för den första av många gånger. Det var en fin kväll. Havet och himlens kulörer gick hand i hand och i bakgrunden kunde vi höra dämpad musik och folksorl. Ganska snart retirerade vi båda hem åt var sitt håll, uppfyllda av den lycka som enbart en sensommarkväll kan bringa.

Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

True


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Trelista

TRE SVENSKA BLOGGAR du läser:

BESKRIV dig själv med 3 ord:
Positiv. Stark. Ambitiös.BESKRIV din bästa vän med tre ord:
Sprudlande. Omtänksam. Fantastisk.

TRE SAKER som stör dig:
Killar som försöker gå "biffigt". Särskrivningar. Pastellfärger.

BESKRIV ditt liv just nu med tre ord:
Helt jäkla ok.

DE TRE PERSONER som du senast pratade med:
Malin. Carro. Erik.


Malin, min favorit.

TRE SAKER som du uppskattar:
Energifyllda och glada instruktörer på SATS.
Meddelanden från folk jag inte pratat med på länge.
Malin.

TRE SAKER du skulle vilja ha med till en öde ö:
Kläder för rådande väder. Mat. Bra sällskap.

TRE SAKER du inte skulle klara dig utan:
Malin. Min familj. Skidåkning.

TRE PLATSER du vill till:
Island. Svalbard. Riksgränsen.

TRE FILMER du gillar: (notera, ej älskar)
Alla American Pie
Auschwitz - The nazis and the final solution
Borat

TRE STÄLLEN som gör dig lycklig:
Åre. Enough said.


TRE ORD som beskriver ditt rum:
Vitt. Litet. Stökigt.

TRE PERSONER du gillar:
Mamma. Pappa. William.


Kommentarer [1]
Kategori: Tankar

Silence
Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

SummerLedsen att jag inte har bloggat, men för att citera William Spetz: livet kom emellan. Jag tränar, pluggar (eller ok, nu ljuger jag. Jag pluggar inte, men om det är något jag borde ta och göra så är det att plugga. Har bland annat nationella i matte imorgon, dö.) och umgås med vänner. För att använda mig av andra ord; njuter av sista tiden i grundskolan. På de lediga dagarna torsdag och fredag skall tid spenderas med vänner, släkt och familj. Har så många härliga planer!

Aej, nu får jag banne mig ta mig i kragen när det gäller bloggen. Dags att börja uppdatera!

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Sats

Idag var jag på mitt första shapepass. Det var galet roligt! Helt klart mitt nya favoritpass. Instruktören var också grym, sådär härligt peppande och taggande!

Imorgon ska jag prova Hot MOJO på Sats spårvagnshallarna för första gången och det ser jag verkligen fram emot. Har höga förväntningar på både passet och själva lokalen! Den ser så läcker ut! Haha, jag längtar!

 


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Tre solnedgångar


1. Grillkväll med kompisar. 2. Valborg. 3. Skinnarviksberget

Hittade tre solnedgångar i min iPhone som jag lika gärna kan ta och visa. Måste förresten ta och fotografera med kameran till bloggen lite mer och inte enbart med iPhonen som det känns som att jag gör i nuläget. Förresten så är jag så trött på att bloggappen till iPhone inte fungerar, i alla fall inte för mig. Jag har dessutom ominstallerat den flera gånger vilket inte gjort situationen mycket bättre. Blir så less när alla inlägg jag försöker posta från mobilen inte vill laddas upp! Gah!

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

KaneläpplenLuktar som äppelpaj, smakar nästan som äppelpaj och är både nyttigare och går fortare att göra än äppelpaj. Aej, detta var helt toppen.

Recept:
Skär så många äpplen du vill ha i tunna skivor. Jag använde två äpplen för tre personer. Lägg äpplena i en ugnsform eller på en plåt. Strö kanel ovanpå äpplena. 200 grader i cirka 15-20 min. Njut.

Kommentarer [0]
Kategori: Mat & recept

Destination landet
Imorgon efter LMFAO på Grönan så ska jag ta bussen ut till mitt sommarställe. Så härligt! Jag verkligen längtar efter att få komma ut dit. Dock är det inte så härligt som på bilden ovan där nu inte, men snart så! Jag ska fixa båten, åka longboard, cykla och köpa glass, spana på solnedgången, gå ner i viken och helt enkelt göra allt jag brukar göra på sommaren förutom att bada eftersom poolen inte har vatten i sig ännu och havet inte riktigt har badvänlig temperatur. Detta blir nog en bra helg!

Kommentarer [6]
Kategori: Övrigt

Megagott mellanmål

Yoghurt eller filmjölk
Kanel
Kokosflingor
Hemgjord jordgubbssylt

Kommentarer [0]
Kategori: Mat & recept

Stress

Gammal bild

Kände att jag måste ta och uppdatera. Valborgshelgen var helt fantastiskt, lite för mycket pollen dock. Jag är, milt sagt, extremt pollenallergisk. Nu står plugget mig upp till öronen men i övermorgon är det färdigt för denna vecka. Då blir det LMFAO och sedan åker jag ut till sommarstället.

Kommentarer [3]
Kategori: Övrigt