Tidig luciamorgon

 
Imorse var jag på en fantastisk luciakonsert i Kungsholms kyrka. Åå, det var så vackert och alla sjöng så vackert att ögonen tårades. Nu sitter jag i skolan och är megatrött. Om en timme har jag kemi och efter det har jag en hemskt lång håltimme fram tills att jag ska vara på Eriksdalsbadet klockan 14. Det känns helt ok för då kan jag ju skriva på min kemiuppsats på håltimmen! Måste bara piggna till först, men lite te, banan och några bitar medtagna rocky road gör nog susen. Åh, detta är en så bra dag. Jag älskar lucia! Dessutom serveras det gröt idag i skolan så julstämningen är på topp!

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Godnatt alla fina!

I ungefär en och en halv timme har jag varit fast i kemins värld. Jag skulle skriva klart en uppsats jag började med förra veckan, men det gick inte alls bra. Hjärnan ville inte samarbeta och allt jag skrivit tidigare kändes helt fel idag. Brukar ni också känna så? Nu ska jag försöka sova och så får jag titta på det med fresh eyes imorgon. Åh, bävar lite för imorgon då jag måste stiga upp alldeles för tidigt i gryningen. Min fina pojkvän gav mig tidigare i veckan en biljett till luciamorgon i Kungsholms kyrka imorgon. Trots att jag ska gå på den sena konserten så är det ändå alldeles för tidigt. Men, å andra sidan så är lucia så himla mysigt och fint och det är ju trots allt bara en gång om året, det ska nog gå!

Te är obligatoriskt när jag pluggar. Mitt favvo är rooibos rabarber och grädde med en gnutta honung i, det får smaklökarna att vilja hoppa ut ur munnen av ren och skär lycka när man inmundigar det.

En ihopplock av olika ljus som står till vänster på mitt skrivbord. Ljus är även det en självklarhet när jag pluggar, det mysar till det och får en att tänka att det är nog rätt gosigt att plugga ändå.

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Den finaste skolan

Utsikten från min skola idag var så himla fin. Jag älskar snön på skolgården, de kala träden och alla färgglada hus tillsammans med Mälaren som skymtar fram och Västerbron i bakgrunden. Åh!
 
Kungsholmen är en sådan där skola som man kan tänka sig att gå på enbart på grund av den fantastiska byggnaden. Stora härliga trappor, enorma spröjsade fönster och högt i tak. Jag är så lycklig för att jag kommer få tillbringa de kommande två och ett halvt åren i bästa skolan.
 
Nu ska jag sätta mig vid mitt underbara skrivbord med en kopp nytt rooibos vanilj- och jordgubbste tillsammans med en skål mandariner och min kemiuppsats.

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Ett toppenmellis

 
Te, smörgåsar med leverpastej och gurka samt blåbär i en skål. Toppenmellis!

Kommentarer [0]
Kategori: Mat & recept

Ett litet hej

För första gången på bra länge känner jag ett sug efter att blogga. Jag vill skriva av mig alla tankar, känna fingrarna fladdra över tangenterna så som de brukade, fotografera helt meningslösa bilder att fylla blogginläggen med, kunna blicka tillbaka i arkivet och minnas. Det vill jag göra.
 
Det har varit en tuff termin måste jag erkänna. Natur på Kungsholmen var minst lika hårt som jag trodde att det skulle vara, om inte hårdare. Ny skola, nya vänner, ny pojkvän och sjuhelsikes mycket plugg har upptagit min tid och saker som jag vanligtvis brukade fylla min vardag med har hamnat i skymundan. De senaste månaderna har jag knappt rört min kamera eller producerat något skriftligt i annat än skolsyfte. Även träningen har fått lida. Dessutom har jag råkat ut för en riktigt otäck järnbrist som har dragit ner min energinivå rejält. Nu, tre veckor in på medicinering, känns det dock som att jag är på bättringsvägen (funderar dock på om det bara är placeboeffekt än så länge, men men! Så länge jag känner mig piggare så är jag nöjd!). Snart är det i alla fall jullov och jag är mer taggad än någonsin!
 


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

50 ways to cope with stress


Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Myskväll

 
 
 
Ikväll har jag haft en gosig kväll med massor av ljus, rött julte och matteplugg. Jag har även njutit av mitt nya vita skrivbord som är så himla fint. Hädanefter kommer jag aldrig vilja lämna mitt rum, det är så mysigt! Jag ska försökta ta bilder av det nya skrivbordet i dagsljus någon dag så att ni kan få se det ordentligt.

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Nytt gammalt skrivbord

 
Jag har länge letat efter ett skrivbord till mitt rum. Är trött på att ha en soffa som tar upp all golvyta och behöver verkligen en egen plugghörna att stänga dörren till nu när jag går natur på KG. Efter att ha letat större delen av hösten så fick det bli detta! Ett gammalt vitt som är precis perfekt slitet med fem lådor blev hembudat hos Stockholms auktionsverk idag. Blir förmodligen placerat i mitt rum på måndag. Tjoho!

Kommentarer [1]
Kategori: Interiör

Lussebullebak

 
 

Kommentarer [1]
Kategori: Mat & recept