00-talet

Vi verkar aldrig komma iväg till min morbror, mamma står och tillagar humrarna som vi ska äta till förrätt.

Jag funderade på det här med skiftet som kommer vara nu. Det är ju ett decennieskifte, och det blir ett nytt decennium. Slut på 00-talet, som jag tycker har varit ett helt OK decennium. Det har varit decenniet då allt har kommit tillbaka, mixats och blandats. Om man nu kan uttrycka det så. Det har inte varit styrt efter någon speciell stil, som t.ex. 60-talet och rock, och inte någon speciell klädstil heller. Nu har alla musikstilar gällt, alla har klätt sig olika och ingenting har blivit superinne. Jag har även tänkt på det här med artister, nu för tiden blir ingen artist världsstor känns det som. Det är ingen som riktigt slår igenom, och som alla avgudar. Som Elvis Presley tillexempel, eller Madonna. Eller Michael Jackson. Vilka har vi nu? Jo, vi har  m a s s o r  av lite mindre kändisar. Samma sak gäller skådespelarna, och alla saker. Nu för tiden uppskattar vi inte saker lika bra som förr, då var man mer tacksam. Nu massproduceras allt och det känns så sjukt, tycker jag. Vi tar liksom allt för givet.

I tv-väg så har dokusåporna blivit populära. Dock inte för mig, jag förstår inte meningen med dem. Bio har även blivit mer populärt, det har tydligen varit rekordår för biografer de senaste åren. Vi har även haft finanskris, och telefon och internet har blivit mycket större. Det räknas även som terrorismens årtionde efter den hemska attacken mot World Trade Center i NYC, 11 september. Vad mer har hänt? Kina och Asien generellt har blivit större. Den nya stormakten enligt många, och många tror även att kinesiska (visst heter det mandarin?) kommer bli det ledande världsspråket i framtiden. Det hoppas inte jag, jag går i min pappas barndomsspår då "Made in China" på leksaker betydde skräpkvalité. Dessutom tror jag inte att man kan bygga en stormakt då en del av landet fortfarande bor i skruttskjul utan el.

Att resa har varit väldigt populärt på 00-talet. Gran Canaria, Thailand och Egypten nu 2009. Hur kommer resandet med flygplan se ut i framtiden? Kommer det dras ner radikalt på grund utav den globala uppvärmningen? Jag tror att vi kommer fortsätta resa; folk kommer alltid vilja se andra platser, känna värme, möta andra kulturer etc. Dock kanske vi kommer bli mer kritiska till flyg just på grund av den globala uppvärmingen. Det hoppas jag dock inte, för jag tycker att det är riktigt roligt att flyga och min pappa är pilot. Dessutom står inte flyget för en stor del av den globala uppvärmingen.

Min barndom har varit på 00-talet. Det har varit ett riktigt bra årtionde, och eftersom jag är så otroligt självständig så har jag haft lätt att ta för mig av allting. Man har kunnat vara sig själv. Vi har även givits enorma möjligheter, det är jag glad för. Nu väntar jag iallafall med spänning på vad 10-talet kommer erbjuda. Jag kommer vara 23 år när det slutar, undra hur mitt liv är då? Vilken bransch är jag inom? Studerar jag? Hur ser min familj ut? Framför allt, var bor jag? Jag är inte så säker på att jag kommer stanna i detta sjuka land.

Jag skulle kunna skriva säkert dubbelt så långt till, men nu får det vara nog. Möjligtvis så fortsätter jag imorgon. Tack ni som läste ända hit! ♥ Tar gärna emot åsikter och synpunkter.


Kommentarer [10]
Kategori: Tankar

Vi välkomnar ett nytt decennium


R e d i g e r a d   b i l d   p å   v ä r l d e n s   r o l i g a s t e   m u g g   s o m   j a g   d r i c k e r   u r   n u .

Jag sitter och dricker varm choklad, eller tja, det kan nog inte räknas som varm choklad, för det är knappt någon choklad i den. Men varm är den iallafall! Och supergod. Kan göra en bildguide för hur man gör den när jag kommer hem från min morbror imorgon. Nu ska jag dricka upp drycken iallafall, och sedan packa för om någon timma eller så åker vi. Ni får ha en  s u p e r b r a  kväll! GOTT NYTT ÅR! ♥


Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

New Years Eve
H ä r l i g t   l j u s   s o m   s k i n e r   i n   i   m i t t   r u m   p å   mo r g o n e n !

Idag är det nyårsafton
, och om inte alltför många timmar så blir det ett nytt decennium. 2010. Mitt fjortonde år i livet, spännande! Jag tror att 2010 kommer bli otroligt bra, och enligt de horoskåp jag har läst (jag älskar att läsa horoskåp) så spås det att det kommer bli det bästa året på otroligt länge, så alla fiskar kan precis som jag vara superhappy =) Jag funderade på att göra en årsresumé, men sedan slog jag bort den tanken. Jag tror, ärligt talat, att ingen ändå skulle bry sig. Eller är jag helt fel ute, vill ni att jag gör en?


Kommentarer [19]
Kategori: Tankar

Nattbrand?


E n   a v   d e   f ö r s t a   b i l d e r n a   s o m   t o g s   m e d   m i n   N i k o n D 3 0 0 0 ,  s o m   f o r t f a r a n d e   i n t e   h a r   e t t   s m e k n a m n . . .   F ö r s l a g ?   : - )

Alldeles strax ska jag krypa ner i min säng, eller egentligen ligger jag redan där men snart ska jag stänga av datorn och somna. Dock inte i sängen på bilden, utan en annan. Sängen på bilden är min säng hos pappa, för er information. Imorgon är det nyårsafton, som jag ska fira hos min morbror och hans familj. Det ska bli roligt! Kameran ligger på laddning under natten :-)

Oj, tog en liten paus i inläggsskrivandet. Jag och min lillebror tror att det brinner/brann bortom skogen. Det såg ut som solnedgång, fast rödare och lite mindre. Nu kommer det rök därifrån, och det röd-orangea har stigit uppåt. Får titta imorgon bitti på internet/i tidning om det har varit någon brand. Lite småläskigt. Nej, nu ska jag sova! ♥


Kommentarer [5]
Kategori: Övrigt

M y s k v ä l lJag har inget vettigt att säga. Men jag gillar vindruvor och mina fina sockor som mormor har stickat. Och mina nya jeans, de är awesome.

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Imorgon är det nyårsafton


Såhär ser jag ut idag.


Kommentarer [4]
Kategori: Övrigt

Amaryllis heter det, eller hur?


S k r u t t k v a l i t é .


Kommentarer [4]
Kategori: Fotografi

Voilá


Här ser ni en dålig bild av en av mina cardigans/koftor som jag köpte igår.  M y c k e t  vacker bild, mina ögon är halvslutna...

Igår kväll så planerade jag att åka och shoppa med flera olika kompisar, nu på morgonen blev det så att ingen kunde/orkade/hade lust. Trist! Men ok, jag känner mig själv inte på sådant topphumör just nu... Så dagens planer är: inget. Funderade på att gå ut på fotoäventyr med min bror, men det är ju redan mörkt ut. Jaja, något hittar jag väl på iallafall! ♥

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Arlanda och shopping! (Dock inte tax-free-shopping..)


Sådana knaprade jag på hela kvällen igår, s å   g o t t !


Idag var jag på Arlanda och släppte av mina styvsyskon plus deras kusin som skulle flyga hem (de bor inte i Sverige). Man fick tydligen inte fota bort mot gaterna, men oopps... redan gjort! Nostalgi på nivå 10 blev det då jag kom och tänka på när jag på höstlovet åkte med min pappas när han jobbade (han är pilot) till Thailand. Då fick jag och min kompis Oscar reda oss själva på flygplatsen en stund.. Hehe, det var roligt kan man säga. Sedan kom jag ihåg att vi tappade bort oss på Phukets flygplats, tjoho! :)


Så har vi då dagens shopping!

♥ 2 par jeans, som är helt a w e s o m e, love is in the air...
♥ 4 par koftor, två vanliga och sedan två lite annorlundare med mer detaljer..
♥ 1 vit ribbad långärmad tröja.

Jeans och två av koftorna var på rea, resten hade sitt vanliga pris. Om jag är nöjd? Jaaaaa!


Kommentarer [3]
Kategori: Övrigt

Stress, stress, stress

Jag har kommit hem från shoppingen, det var riktigt roligt. Av någon anledning så känner jag mig superstressad, kanske är det för att vi strax ska åka till Arlanda? Kan tror det. Nu måste jag rusa (hela denna dag känns superstressig)... Visar er vad jag har köpt för fint senare ♥ Puss


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Måste rusa...!!!


F o t a d   m e d   W i l l e s   N i k o n D 6 0.

Jag är sent ute för mellandagsrean känner jag. Mormor arriverar snart, då ska vi åka bil till Vällingby. Najs najs! Vi hörs senare, då ska jag visa upp alla de tusentalsfynd jag kommer ha gjort! ;) Peace.


Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Antonia bekantar sig med bildredigering

Jag har provat på att redigera bilder. Jag har Adobe Photoshop men jag förstår absolut ingenting av det, så jag redigerar i antingen Picasa eller bara redigeraren i Windows Gallery, eller vad det nu heter. Blev ganska bra, tycker att den fick lite utav en "old touch". Originalet är en av mina favoritbilder! Häftigt när det speglar sig sådär, både på skridskobanan och på väggen. Dessutom känns det som om skridskobanan aldrig tar slut. Pappa tycker att det ser ut som ett dimmigt morgon-London. Skridskobanan har han själv för längesedan köpt i London, det är ett traditionellt julpynt hemma hos oss som spelar klassiska jullåtar och så åker figurerna runt :) Pretty cool!


Oredigerade versionen.


Redigerade versionen.

Vilken gillar ni bäst?

Kommentarer [5]
Kategori: Övrigt

Något nytt i köket...
P r e m i e r   f ö r   k a f f e b i l d e r   f r å n   m a m m a s   n y a   k a f f e m a s k i n.

Mamma befinner sig i extas över kaffet och jag över fotona. Känner dock att jag måste öva lite på att fota kaffe, tur att mormor kommer på besök senare idag och utan tvekan kommer vilja prova mammas maskin :-)

Tillägg, några minuter senare; Vilken skruttkvalité bilderna får när de laddas upp på blogg.se. Gah!

Kommentarer [3]
Kategori: Övrigt

I'm so excitedHALLÅ BLOGGISEN. Idag ska jag inte gör någonting. Spännande va?

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Sötasötasöta Herman


S ö t a   H e r m a n   i   s i t t   s k å p.


H e r m a n   ä t e r   p e p p a r k a k a.


B a r a   e n   s ö t   b i l d   p å   k u s i n e n.

Idag var vi som sagt hos mina kusiner. Fick bara bilder på den äldre av dem eftersom den lilla plutten på 2,5 veckor sov sin skönhetssömn, hehe. Dock gör det inget, Herman trivdes så bra så framför kameran, han är nog rätt van; hans pappa, min morbror och gudfar, satt och överförde 8000 bilder på honom till en extern hårddisk... ;) Efter besöket hos dem bakade jag och Milja paj! Och pysslade, omgång 2. Och fotograferade. Motiven tar aldrig slut, och inte fantasin heller... Idag har jag fotat 310 bilder :) Vill ni se några fler?


Kommentarer [3]
Kategori: Fotografi

NyårslöftenJahapp. Vad ska man hitta på för nyårslöften för nästa år då? Har ni kommit på några? Delge era, tack, jag behöver idéer!

Kommentarer [3]
Kategori: Tankar

The Way You Make Me FeelImorse klockan 10.45 så blev jag bokstavligen uppdragen ur sängen. Kan ni gissa av vem? Jo, Milja såklart. Men jag ska inte klaga, jag fick ju sova hyffsat länge. Dessutom är jag inte värst på att sova i familjen iallafall, min styvstorebror har ännu inte vaknat trots att lillebröderna har gjort nästan allt för att väcka honom. Lite senare idag ska jag vi hälsa på min morbror och hans familj, alltså mina kusiner. Wiihoo de är så söta så!


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Godnatt ♥


F o t o g r a f e r a d e   m e d   N i k o n D 3 0 0 0.

Nu är det dags att krypa ner i sängen. Milja sover i mitt rum och hon ska tydligen vara en liten morgonmänniska, som vaknar sisådär runt 6.00. Det är väl OK, eller iallafall så länge hon låter mig sova vidare. Bilderna ovan är från vår gran hos pappa. En riktigt Disneygran som sträcker sig över 3 meter. Så fin! Nej nu ska jag retirera mot badrummet, peace ♥

PS. Bilderna gör inte granen rättvis. DS.


Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Såhär ser jag ut


Samtliga bilder är tagna med min brors Nikon D60. Den kan komma att användas den med (förutom min Nikon D3000) här i bloggen.

Hola! Jag laddade just över 564 bilder från min broders Nikon till min dator, och fann en massa trevliga bilder. Här har ni fem stycken på mig som alla är tagna från den 23 december och framåt; alldeles färska alltså! Det är lite småroligt när man spanar in någon annans kamera och hittar en massa trevliga bilder på sig själv. Notera dock att fyran och femman av dessa är flummbilder som min kusin har tagit på mig på julafton, hehe. Den femte bilden bjuder även på mitt rum hos mamma, som jag tycker ser väldigt roligt ut på den här bilden. Den är ifrån tidigare idag då mitt rum agerade pysselverkstad med Milja, väldigt färgglatt. Jag har på mig någon slags tomtekappa? Å, så knasigt.

Vill varna er för den bildbomb som plötsligt har slagit ner i min blogg. Den kommer förmodligen minska snart... Hoppas att ni kände ironin i detta, sällan att det blir mindre bilder i min blogg. Det är så mycket roligare med bilder.


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Walking in a winter wonderland


Kommentarer [3]
Kategori: Fotografi

Första bilderna från min Nikon D3000!


© Fotografier tagna av mig.

Jag har fått ordning på överföringen av foton; det var så enkelt som att bara koppla in USB-sladden och köra på, behövdes visst ingen CD-skiva. Nu på förmiddagen så har jag pysslat med Milja, tjejen jag berättade om igår (eller inatt). Har precis avslutat en god middag och nu har vi runt 12 gäster här.

Ovan ser ni ett par foton från nu på förmiddagen, har även hunnit ta en tur i snön men de fotona kanske ni får se senare. Peace ♥


Kommentarer [4]
Kategori: Fotografi

Yes, I believe in love at first sightMan måste ju ha ett namn på sin kamera... Har ni några namnförslag?


Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Fullt upp de närmaste dagarna...

♥ God kväll, eller snarare natt. Jag har haft en underbar juldag, hoppas att ni också har haft det. Nu har det hunnit slå om till annandagen, och om några timmar när jag vaknar så åker jag över till mamma. Där väntar min styvpappas släkt + mina styvsyskon. En liten tjej på nio år, ja hon kanske kan räknas som min styvkusin?, kommer tillbringa dagarna fram till nyår med mig. Ska bli riktigt roligt, men kanske lite svårt att kommunicera med henne då hon enbart pratar finska. Men det löser sig nog! Ni kan dock räkna med lite uppdatering de kommande dagarna....

Som jag nämnde tidigare idag så har jag blivit Nikonist. Dessvärre är min laptop så pass liten att den ikke har någon DVD-spelare, så jag kan inte installera programmet man behöver för att kunna överföra foton till datorn... Tragiskt. Antingen så får jag skaffa mig en extern DVD-spelare, eller så får jag installera programmet på Williams (egentligen familjens, men alla andra har egna datorer) laptop. Slutsats: Antingen blir det väldigt dyrt, eller så får jag lite tillgång till mina egna bilder. Jaja, något sätt blir det väl på; jag måste ju kunna visa er mina übertjusiga bilder!


Vacker bild från stället där jag seglar på sommaren. Ej fotograferad av mig.


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Welcome to the world

Förlåt för dålig uppdatering... Men det är ju jul!

Ville bara meddela att nu välkomnar jag mig själv in i fotovärlden. Jag har blivit Nikonist! Happytime. ♥


Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

25 december

Nu är julafton över, just den här tiden på året är den jag gillar minst. Julafton är för mig nämligen det bästa som finns, till och med bättre än julafton. Så minutrarna/timmarna efter att julafton har tagit slut tycker jag bara är så sorgligt. Julen är så kort, den har precis börjat men börjar ändå gå mot sitt slut... Eller tja, egentligen har man ju inte kommit till halva julen än men men. Å, vad jag svamlar. Ni får ursäkta, men klockan är faktiskt 0:54.

Den här julaftonen har varit en av de bästa. I presentväg så har jag fått två stycken saker av de tre jag har önskat mig. En iPod och en kamera, en valfri dessutom. Hur bra låter inte det? Tänkte dock ta mig en ordentlig funderare innan jag handlar min efterlängtade kamera, så att jag skaffar en som verkligen passar mig. Jag blev dessutom jättenöjd med alla mina andra presenter, tack så hemskt mycket allihopa. Det här året var nog det bästa i presentväg, tack! ♥

Och nu till den sociala biten... Detta var en av de bättre julaftnarna vi firat hemma hos pappa. Vi var femton personer; min familj, mina två farbröder med respektive familjer (från den ena kom dock inte alla), farmor och farfar plus tre släktingar från staterna! Det var riktigt trevligt. Trots små missöden som att en stol knäcktes (!?) och ett vackert femarmigt ljus knäcktes, så var det riktigt lyckat. Maten var underbar som alltid (tack kära släkt för att ni har så traditionsenlig svensk julmat), vår tremetershöga Disneygran var oerhört pyntad såsom resten av våningen (ni skulle se vårt hem; kan lugnt slå vad om att vi har mest julpynt i hela Stockholm), julmusiken klingade så vackert och stämningen var på topp. Återigen till maten; jag och min kusin noterade ytterligare en gång att det mesta vi gör när vår släkt träffas är att äta. Vi fikar, vi fikar lite till, sedan tar alla en kopp kaffe, därefter kanske vi fikar en gång till, sedan äter vi mat ett par tre gånger, sedan är det efterrätt, sedan efterrätt igen, och igen och igen. Idag hade vi fyra efterrätter, dock hann vi bara till andra innan vissa blev för mätta... Jag kan faktiskt förstå dem!

Vi fick höra många trevliga kommentarer under kvällens gång, en av dem var från Andy (farbror från Förenta Staterna av Amerika) som sa ungefär såhär: "If you want to celebrate christmas, go to Sweden they do it for real." Det blir man stolt när man får höra, eftersom det var sagt av en från The land of Christmas. ♥

Tyvärr får ni inga bilder nu. De kommer senare, när jag har överfört dem från min brors system.

GOD FORTSÄTTNING! ♥

PS. Jag och min kusin har stora planer på gång! Jag berättar när de blir verklighet. Ds.

PS 2. Tack ni som har orkat läsa ända hit! Ds.


Kommentarer [4]
Kategori: Övrigt

Julbakning tär på krafterna

Har avslutat pepparkaksbakningen, knäcken står och puttrar på spisen och snart, riktigt snart, ska jag sätta igång lussekattsbaknigen. Men först - Anna Ankas jul, avsnitt 4 på Tv3 Play.

Medan jag bakade så fotograferade jag massor med Willes Nikon, dock är hans usbsladd hos vår mor, så tyvärr kan jag inte bjuda på några tjusiga bakbilder! En annan gång kanske. Den gång jag har en användbar kamera.


Kommentarer [5]
Kategori: Övrigt

Dags för julbak


Söt elefant som jag red på en gång i Thailand

Tyvärr har jag inte hunnit blogga idag, på grund av tidsbrist. Passar på att meddela att uppdateringen inte kommer bli så mycket bättre framåt kvällen, jag har nämligen varit på Sabis och inhandlat allting som behövs för att baka knäck, pepparkakor och lussekattor. Det kommer att bli så delicious! Nu ska jag retirera till köket ♥


Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Planerar inför mellandagsrean


Jag sitter och funderar över mellandagsrean. Läste någonstans att det kommer vara den bästa på länge! Det låter hemskant bra. Det jag funderar på att handla är lite basgrejor, såsom

♥ En cardigan (kanske en sådan som är på bilden?)
♥ Ett par jeans
♥ Rosettaccessoarer
♥ Något sött nagellack
♥ En miniräknare med lock (kommer dock bli svårt att hitta tror jag)
♥ Fler par stickade vantar

Känner att majoriteten av listan inte direkt var basgrejor.... Men men. Shoppingproblem har jag också; jag har inte handlat alla julklappar. Varken pappa, farmor eller farfar har jag något paket till. Iochförsig så brukar jag aldrig ge min farfar något, men pappa och farmor har jag problem med i år. Jag har fått en önskelista av pappa (!), men vem vill liksom ge någon skoblock i julklapp...? Å, måste ta tag i detta. Det är ju trots allt bara 2 dagar kvar till julafton räknat från imorgon... ♥


Kommentarer [1]
Kategori: Stil

I don't believe in God, I believe in myself


Jag har skapat en grupp på Facebook. Som ni ser ovan så heter den "I don't believe in God, I believe in myself". Jag tror att det inte finns någon Gud, jag tror att Gud är ett påhitt för att folk skulle ha någon trygghet att vända sig till i svåra tider. Men jag är dock inte ateist. Att tro på sig själv väger större än att tro på en Gud, det är ju trots allt du som står för vad du uppnår/gör/är med om i livet. Tror du på dig själv så kommer du längre. När det krisar sig - be inte till Gud utan ta nya ta och tro på dig själv. Då klarar du allt.

Kommentarer [2]
Kategori: Tankar

Top seven1. DJ Tiësto - Titanic, måste vara den bästa låt som skapats av denna snubbe. Finns knappt några ord. Som det Titanicfreak och house&trancefan jag är så kan jag inte göra annat än att applådera. Titanickänslan är fortfarande så stark, trots housetrancen så jag blir alldeles sorgsen. Ända minuset är att den är så kort, 2:58.
2. Gigi D'Agostino - The Riddle, sjukt bra! Tröttnar aldrig. Det är verkligen en "It's not smart to not download it"-låt!
3. Lady GaGa - Bad Romace, den är ju grym! Just nu lyssnar jag sönder den, får passa på innan jag tröttnar på den (det är en typisk tröttna på-låt men men).
4. John Lennon - So this is christmas, haha var bara tvungen att ha denna som trea! En klassiker, underbar och jätteroligt att sjunga med till om man är flera stycken, haha.
5. Dirty Dancing - I've had the time of my life, så bra! Vet inte vad skådespelarna som sjunger heter, men låten är ju med i Dirty Dancing ;)
6. Phantom Planet - California, soundtracket till OC. Mycket bra låt, värd att lyssna på om du inte gjort det tidigare.
7. Doris Day - Somewhere over the rainbow, en gammal men mycket bra låt, iallafall enligt mig.

Här fick ni Top seven in my iPod, en grej jag tänkte köra ibland från och med nu. Nästa gång lovar jag att det blir mer house och trance på listan! Låter bra va? Inviger härmed även min musikkategori. ♥ Kisses

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Måste hålla mitt löfte...

Just det, jag lovade ju bättre uppdatering. Känns som att jag verkligen håller det löftet. Min värld har lite utav somnat, eller igår hände massor men idag - nada. Kanske för att jag vaknade halv tre idag? Men det gör inget för jag är så glad för all snö som är där ute! Det är så mysigt. På stolarna på vår altan så ligger det cirka 4-5 dm snö, helt sjukt men så underbart. Och snön håller i sig ser det ut som;Jag tänkte även ta upp en annan sak. "Anna Ankas jul" vs. Kalle Anka på julafton. För mig finns det inget snack om saken, jag ska traditionsenligt se på Kalle Anka. Men jag måste bara tillägga att jag gillar Anna Anka. Hon är toppen och har fan rätt i det mesta hon säger. Å, oj vad detta kommer uppröra folk.


Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

iPod nano 5th generation


Igår firade jag lilla julafton denna var en av sakerna jag fick. Min lycka är gjord.


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Småbarn dansar

Alltså kolla på detta. Jag finner knappt några ord. Sju-åttaåringar som dansar väldigt utmanande. Är det bara jag som reagerar på det? Förutom det så är de ju bra, sjukt viga dessutom! Men kan inte sluta tänka på det. Ska man dansa såhär när man är runt sju år?


Kommentarer [1]
Kategori: Tankar

Årets julklappar färdiga inför "Lilla julafton"

Mina julklappar till släkten när vi ska fira lilla julafton imorgon hos mamma.

1. En grej som man har aromaterapioljor och ljus i från The Body Shop, till mamma.
Rim: När du nu får detta från The Body Shop,
        kommer du bli glad som en stropp.

2. Ett set med bestick till mina småkusiner på 1,5 år och cirka 10 dagar.
Rim: Detta är något ni kan äta me'
        eller slänga på golvet om ni hellre vill de'

3. Set med fyra muggar och mugghållare till mamma.
Rim: Detta är något du kan dricka ur,
        innan du tar dig en eftermiddagslur.

4. Två ljus till mormor.
Rim: Här är något som lyser,
        även när du fryser!

5. Michael Jackson-bok till min bror.
Rim: I denna kan du läsa,
        om någon med konstig näsa.
        Han var opererad många gånger,
        och han har gjort flera bra sånger.
        Om du med denna inte har skoj,
        säger jag bara oj oj oj.


6. Hjärtformad stekpanna till mamma.
Rim: Med denna roliga ägg du kan göra,
        nu är det bara att tuta och köra.

7. Paket med julljus i roliga former till mormor.
Rim: Dessa lyser upp din dag,
        och kan göra dig väldigt glad.

8. Hjärtformad stekpanna till morfar (likadan som till mamma).
Rim: Här är en slags stekpanna,
        som du kan dänga i mormors panna.
        Den är också bra till att steka ägg,
        men det är mest för gubbar med skägg.


Alla rim har jag hittat på själv, dock med lite hjälp av Elin på vissa av dem.. De som jag är mest nöjd med är rimmet till lillebrors Michael Jackson-bok och det till morfars stekpanna.Ändring: Det ska stå "Och priset FÖR årets......" Inte till.

Tror att ingen kan ta den söta tomten för en stekpanna ;)


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Twentyfive is a magic number... är vad jag har åstakommit under lite mer än en månad. Hade detta varit i vintras/våras så hade jag skrivit 25 inlägg på runt tre-fyra dagar. Förut hade jag mer "bloggkraft" och bloggade för att folk ville läsa. Nu läser ingen, ok några men inte speciellt många, och jag har mycket att göra, så "bloggkraften" har försvunnit. Men nu har jag ju jullov och mycket mer tid så jag borde kunna producera lite fler inlägg nu. Det är faktiskt ganska roligt att blogga, även om vi har en helt sjuk bloggvärld. Titta bara på Dessie och Kissie. Särskilt på Dessie; en misslyckad femtonårig plebej som kommer sluta i kassan på Statoil eller liknande. En tjej som blonderar håret, pushar upp brösten, dricker utav fan och som tror att hon är rik. Och nej, jag är inte avundsjuk.

Bloggvärlden har blivit alldeles överhettad. Det känns som att det finns för många bloggar. Ok, tyvärr kan jag inte yttra mig mer om det för jag har ju själv en blogg och bloggar. Men ville bara nämna att bloggvärlden har gått lite överstyr enligt mig. Eller vad anser ni?

Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Snön ligger vit på fur och gran

Hemkommen från julavslutningen och lunch samt shopping med vänner. Har haft en riktigt rolig dag. Dessvärre så råkade jag tappa min telefon i min såsiga glasstallrik när jag skulle fotografera mina vänner, så nu när jag pratar med någon i telefon så låter den som en mus i en instängd burk, inte roligt...

Jag är nöjd med mina omdömen/betyg. Vill dock inte nämna dem här då mina vänner kanske läser, och det är orättvist för mig om de ser mina betyg men jag inte deras... Höhö.

 

Två bilder på mig i helt olika länder och väder. Vilken tycker ni lockar mest? Jag gillar båda delarna lika mycket. Sol och värme är underbart, men riktig ordentlig snö är något man inte ser ofta hemma i innerstan! För att citera en annan bloggerska; "När snön ligger kvar på gatorna i innerstan så är det vinter på riktigt!".


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Har Stockholm varit såhär snötäckt på länge?

Idag har varit en riktigt mysig dag. Började 8.30 som vanligt, hade portfoliopärmsfixning hela förmiddagen och sedan var det lunch, sedan fick de som var klara sluta. Såklart var jag klar. Då gick jag och en vän hem till mig, och sedan gick vi i snö"stormen" längs hela Karlavägen och fotograferade. Sedan gick vi ner till Regeringsgatan och tog en fika på Espresso House. Det var riktigt mysigt! Sedan mötte vi upp E, som går i åttan på vår skola, och shoppade med henne. Vad har jag mer att berätta? Jo, den här veckan har varit riktigt chill. Imorgon går jag i skola 1,5 timme (avslutning + få omdömen), och sedan slutar vi för att ha jullov i cirka tre veckor! Det känns gaanska skönt..


Såhär ser det ut på min gata.. Å, vad jag är glad för att snön har kommit!


Fin bild på mig!


En annan fin bild på mig i snön...


Den vackra granen på Karlaplan är som vanligt uppställd.


Skojig bild på mig bakifrån.


Jag och halva min kompis...


Det är så skojigt att hoppa i snön!


Jag ser annorlunda ut...

   
"I'll come and get you!" Klicka på bilderna för att se dem större.


Ytterligare en bild på mig i snön..


Jag!

Gud vilka härliga vinterbilder. Detta var bara några få av drygt 400. 400!? Helt sjukt. Hur kan man ta så många på cirka 1 timme? Fina vad de iallafall. Jag blev väldigt söt på bilder måste jag erkänna! Hoppas att ni fick lite vinterkänsla av dem :-)


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Besök i riksdagenIdag har jag varit i riksdagen och i Demokrativerkstaden. Det var en riktigt rolig grej och jag tycker att det gick otroligt bra! Min klass på 18 elever fick alla olika karaktärer som var ledamöter i olika partier. Partierna var fiktiva partier som hette Värdepartiet (mitt parti), Frihetspartiet, Balanspartiet, Gemenskapspartiet och Solidaritetspartiet. Vi hade olika många medlemmar i partierna beroende på hur många procent partierna hade fått i det senaste (fiktiva) riksdagsvalet. I mitt parti var vi fyra medlemmar och vi hade 22 procent i riksdagen. Vi var det näst största partiet (störst var Gemenskapspartiet). Sedan blev lagmedlemmarna i partiet indelade i två olika utskott. Jag och L, kan vi kalla honom, kom i Kulturutskottet och skulle arbeta med om kampsport skulle vara tillåtet. S och O, kan vi kalla de andra två, kom i Socialutskottet och skulle arbeta om inplanterade mikrochip.

Sedan fick vi reda på vår åsikt i frågan, debatterat med de andra partierna, skapade allians med Gemenskapspartiet och Solidaritetspartiet. Då hade jag även en livlig diskussion med min bästa vän som var i Balanspartiet ifall hon skulle få vara med i vår allians eller ej, hennes parti tyckte precis tvärtemot vår allians men hon ville nog bara vara med i majoriteten tror jag.. Hon blev riktigt sur och gav mig onda blickar, men det var roligt, haha! Sedan blev vi såklart vänner. Tror jag. Iallafall, sedan skrev majoriteten (vår allians) beslut till motionen och sedan samlades alla i vår lilla kammare och så pratade vi i talarstolen (tror jag att det hette?) för våra åsikter och sedan röstade vi. Vi röstade även för propostionen om mikrochip.

Därefter gick vi till den riktiga riksdagen och såg en liten stund på en debatt om arbetslösheten. Det var en från moderaterna som pratade under de 5 minuterna som vi var där inne, han hade mycket bra åsikter! Hela dagen var riktigt rolig, och sedan gick jag och julhandlade en massa saker med mormor. En mycket minnesvärd dag.

Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Vintern har kommit


Mycket snö på Stureplan.

När jag vaknade i morse så tittade jag ut på innergården och fick mig världens chock. Utemöblemangen var helt vitt och det snöade. Mysigt utav sjuttsingen. Nu har jag suttit i runt en timme i pappas arbetsrum/rum med ett fönster som vetter ut mot gatan, och det har snöat hela tiden. Stora vackra vita flingor. Åh, så mysigt! Taket på huset mittemot är vitt, träden på gatan är vita, rabatterna på gatan är helt vita och det bästa av allt: Karlaplan är helt vitt. Synd att jag inte kan fotografera (min kamerasladd är försvunnen), men jag letade på google och hittade en mycket gammal bild över Stureplan i vinterskrud. Ser ni hur gammal bilden är; det går till och med en spårvagn!? Tydligen var den ifrån slutet av 50-talet.


Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Lucia

Det var ett tag sedan jag skrev något, men jag har haft så fullt upp de senaste dagarna. I veckan så var det otroligt mycket att göra i skolan och i helgen fram tills nu så har jag inte varit hemma en sekund i princip. I fredags hade vi först julavslutning i skolan (fast vi går en vecka till), och sedan var min familj bortbjuden till en annan familj på Kungsholmen. På lördag, igår, så var vi först hos farmor hela dagen och sedan åkte vi till Uppsala (eller nästan, en bit utanför) på eftermiddagen/kvällen och gick på en slags släkt + vännerjulfest. Det var roligt.

Dagens planer är antingen gå på Skansens julmarknad, AF's julkonsert i Globen (min farbror vars dotter, alltså min kusin, går där och han hade tydligen några biljetter över) eller glöggbjudning.. Hard choice. Vi får se hur det slutar, jag är lite småkrasslig som jag har varit hela helgen hittills.. Hoho, immunförsvar, var är du?

Idag fyller förresten min mormor 62 år! Stor grattis! Och just det, det är Lucia idag! Vad skojigt!

 
Mums......


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Totally sick

De senaste dagarna har varit fyllda av plugg. Fredag-, lördag- och söndagkväll har jag suttit och pluggat. Jag avbokade Twilightmarathonet jag skulle ha haft med en kompis. Ja, ni hörde rätt; jag skulle ha tittat på Twilight. Nästan lite tur att det inte blev av för då kan jag fortsätta min Twilightvägran.

Idag var min pappa med i skolan hela dagen. Jag är nog en av få som inte skäms för sina föräldrar. Iallafall, han var där för att hålla koll på min stökiga klass, eller tja vissa personer som är stökiga. Väldigt trevligt att ens klasskamrater (läs vissa av dem) verkligen inte kunde uppföra sig när han kom, så nu har han fått riktigt hemska intryck av större delen av klassen. Eller tja, han har så att siga förverkligat sina fördomar.. Suck, jag blir så trött på 50% av min klass.

Det är nog riktigt tråkigt för er att läsa om allt detta, men idag hade jag NO-prov i kemi iallafall. Det gick hyffsat, dock sämre än vad jag hade förväntat mig. Men jag får nog bättre än de flesta andra iallafall.


Obs: Bilden har inget med texten att göra... ;)


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Välkommen till världen Oliver


En söt elefant som jag red på 2007

De senaste dagarna har jag...

- fått en till kusin. Välkommen till världen Oliver!
- tagit svinvaccinet
- bakat kladdkaka med Sara
- konstaterat att hela helgen kommer vara full av plugg
- pluggat
- dansat
- pratat politik med pappa i timmar
- fått panik över en borttappad vante
- hittat en borttappad vante
- inte shoppat
- träffat en gammal kompis
- inte bloggat
- gjort många saker

Där fick ni en kort lista på lite av det som hänt. Helgen kommer dock inte riktigt bli helt full av plugg, men nära inpå. Många roliga saker kommer även äga rum. Strax ska jag avnjuta lite delicious dinner och sedan kommer kvällen bestå av att skriva en engelskauppsats.. Wihoo!


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Med ett leende på läpparnaDagens "skol"dag:

08.30 - 09.00 - Musikuppsjungning på skolan
09.00 - ca 09.30 - Ta sig till Musikmuséet
09.30 - 11.00 - Luciarep i konsertsalen på Musikmuséet
11.00 - 12.30 - Lunch
12.30 - 13.00 - Mattegenomgång på skolan
13.00 - 13.20 - Musikträning på skolan

Gud vad många ansträngande lektioner jag har haft idag.


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

1:a december


Solnedgång över stadens hus i Patong

Tänkte tillkänna ge att jag hade två "prov" idag. Ett grammatikprov i svenska, och ett, eller tja ett lite halvlöjligt, spanskaprov. Spanskaprovet gick awsome, eller jag kanske borde yppa mina spanskakunskaper och säga att det gick muy bien? Anyway, bra gick det. Svenskaprovet däremot, mitt modersmålsprov, gick mindre bra. Jag kommer få två fel, för jag komparerade intelligent, intelligentare, intelligentast, istället för intelligent, mer intelligent och mest intelligent. Gosh hur kunde jag göra detta fel?

Gårdagen bjöd på en mattediagnos! Det gick muy bien =) Grundkursen i procent är så sjukt jävla lätt. Hmm.. Undra hur man skriver 28 hundradelar i procentform? Knepigt värre...

Antonia ♥Tillägg: Jag fick visst inte två fel på svenskaprovet. Jag fick alla rätt. Snacka om att det gjorde min dag!

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt