Krämig avokadopasta

För ett par dagar sedan hittade jag ett recept på en krämig avokadopasta om jag längtat efter att få prova. Idag var det dags, och nog blev den smaskig alltid! Otroligt lätt att laga och rolig variation om en tröttnat lite på pesto eller tomatsås till pastan.
 
 
Det här behövs till två portioner:
 
tio mindre tomater
en halv liten citron
en klyfta vitlök
två små avokados eller en stor
vällagrad god ost (exempelvis parmesan)
olivolja, salt och peppar
någon form av pasta (i originalreceptet stod det spaghetti, men jag tog rigatoni och det fungerade minst lika bra)
 
Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Dela sedan tomaterna i halvor och lägg de på bakplåtspapper på en plåt. Ringla olivolja över och låt dem sedan stå i ugnen i ungefär en timme. Efter 40 minuter kan du börja koka pastan och göra avokadoröran. Den gör du genom att dela och gröpa ur två avokados. Blanda med två matskedar olivolja, saften från en halv citron, en pressad klyfta vitlök och lite havssalt. När det är klart blir det ungefär som en jättegod guacamole som en måste akta sig för att inte äta upp på direkten. Nu borde pastan och även de rostade tomaterna vara klara. Blanda allt och toppa med salt, peppar och riven ost. Njut!

Kommentarer
Jennifer Nilsson

Åh vad gott det ser ut! fin blogg förövrigt!

2013-07-29 @ 14:42:38
http://jennworld.blogg.se/





Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...



bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan