Fetaostgratinerade paprikor

Tänkte bjuda er på ett av mina favoritrecept; fetaostgratinerade paprikor. Det är helt brutalt gott och som den fetaostälskare jag är (fetaost har en tendens till att slinka ner i majoriteten av det jag lagar) så passar det extra utmärkt. Dessutom är det inte särskilt ansträngande att laga, visst det kan ta lite tid (cirka 35 minuter i ugnen) men den som väntar på något gott...

Receptet är som följer:
En hel/halv paprika (beror på hur hungrig man är) per person
150 gram fetaost (ett paket)
350 gram köttfärs (för tre hela paprikor)
Lite svartpeppar

Börja med är att dela paprikorna på hälften och kärna ur dem. Se till att inga kärnor eller andra slamsor finns kvar. Lägg därefter paprikorna i en gratängform och fyll därefter med köttfärs, lagom mycket i varje paprika. Sist jag gjorde hade jag tre hela paprikor och använde mig av cirka 350 gram köttfärs. När alla paprikor är fyllda, smula då över en massa fetaost över dem. Enligt mig, ju mer desto bättre. Ställ därefter in paprikorna i ugnen i 225 grader i 30-35 minuter.


Vill man göra ett vegetariskt alternativ (det gjorde jag på min middagsbjudning) så fyll istället paprikorna med fetaost, hackade tomater och hackade oliver. Ska jag vara helt ärlig så var det nog lite godare än med köttfärs i, hehe. Men köttfärs är helt klart matigare och passar därmed bättre till middag.

Kommentarer
pilla

Harlig blogg du har! Såg väldigt gott ut de där paprikorna och yogabilden - så fin :)

2012-04-25 @ 21:00:56
http://pernillabredolt.com
carolina ekelund

Sv: Åh tusen tack, så glad jag blir. Javisst, såna motivationsbilder är riktigt bra. Dom hjälper till väldigt mycket :D Får säga själv att du är riktigt fin och din blogg ska vi inte snacka om, älskar dina bilder och denna måltiden ser bara så jäkla god ut!! :D Kram

2012-04-25 @ 21:46:50
http://fashionofcarro.blogg.se/





Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...



bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan