Svaren på frågestunden del 1


Vad fick dig att börja blogga?


Jaadu! Jag startade min första blogg år 2006 när jag såg att en kompis till mig bloggade. Jag tyckte helt enkelt bara att det såg kul ut och ville prova själv.

Vad är det som får dig att fortsätta blogga?

Ni läsare! All fin respons jag får av er är så galet härlig och får mig att vilja fortsätta blogga. Dessutom är bloggning ett väldigt bra sätt att få utlopp för sin kreativitet! Och så älskar jag ju såklart att hålla på med bloggdesign... Ett tag var faktiskt det enda anledningen till att jag bloggade, hehe.

Är fotograferingen något som du vill jobba med eller ha som en hobby vid sidan av?

Oj, svår fråga! Jag har absolut ingen aning om vad jag vill arbeta med, men jag älskar ju att fotografera så visst vore det roligt att arbeta med fotografering! Dock tror jag inte att jag skulle vilja arbeta med det på heltid.

Hur länge har du fotat?

Om du menar hålla i en kamera och trycka på knappen så har jag väl alltid gjort det, men mer seriöst sen för kanske fem åren då jag fick min första egna digitalkamera. Min systemkamera fick jag 2009 (Nikon D3000) och jag började fota manuellt med den först i vintras, hehe.Hur blev du intresserad av foto?


Hmm... Jag kommer faktiskt inte ihåg, det var ju massor av år sedan! Men i april 2009 fick min bror sin systemkamera (Nikon D60) och då fick jag väl upp ögonen lite mer för mer "seriös" och avancerad fotografering.

Om du fick välja vilken slags foto utrustning som helst, vad skulle du välja då?

Tyvärr så är jag nog den enda fotobloggaren som inte har någon drömutrustning, hehe. Men jag vill väldigt gärna ha en Nikon D7000! Jag håller faktiskt på att spara pengar för att kunna uppgradera min fotoutrustning :)

I vilket program redigerar du dina bilder? Finns det att ladda ner någonstans? Var isaåfall?


I Photoshop CS5. Det finns att köpa på adobe.com och man kan även ladda ner en testversion där!

Kan inte du ge några grundläggande tips inom foto? Vilka inställningar det är bra att ha och sånt...


Ett tips när ni undrar över något sådant, leta runt lite på bloggen! Mina flikar ger ganska mycket; jag har nämligen redan gjort ett sådant inlägg! Det hittar ni här.

I vilket program gör du dina designer?

Jag använder mig inte av något program! Förutom när jag gör detaljer, bakgrunder och headers. Då använder jag photoshop. Annars kodar jag bara ur huvudet och googlar upp olika koder som jag behöver.

Var det bra svarat? Fick du veta något du inte redan visste?

Kommentarer
S A N N A S . R U M

Himlans, måste ha med upplösningen att göra, får ta och kolla på det när jag jobbat klart mitt morgonpass (:

2011-07-01 @ 11:02:39
http://sannasrum.se
S A N N A S . R U M

Nu tror jag att jag fixat det. Ibland hamnar auto på wrapper och margin, och då går den ju utefter vad man har för upplösning på skärmen, och i och med att jag har en laptop kan det se konstigt ut på stationära (som generellt är större), men nu ska det vara fixat, funkar det nu?

2011-07-01 @ 11:39:59
http://sannasrum.se
S A N N A S . R U M

Sv; ja det var konstigt, men det kan bero på att vi typ har olika inzoom på skärmen eller så (: nu har jag i alla fall fixat det (: hoppas det ska funka!

2011-07-01 @ 13:33:09
http://sannasrum.se
jenny

bra svarat tycker jag! TACK för länken till fototips-inlägget! Lärde mig lite till om fotoinställningar nu... :D

2011-07-01 @ 15:07:48
http://jjennyys.blogspot.com
Caroline

Jag tycker att du har en riktigt nice blogg! Har du lust så slå även ett öga på min :).

2011-07-11 @ 08:44:04
http://gravidforsakring.net

Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan