Väsjöbacken - Stockholms bästa backe!

Nu tänkte jag posta ytterligare en skidbackerecension, denna gång av Väsjö. Min kära hemmabacke sedan x antal år tillbaka, där jag har haft säsongskort de senaste 5 åren. Det är även här jag tränar.

Image and video hosting by TinyPic

- Litet utbud i cafét. Det finns väldigt mycket godis och bakelser, men enbart korv om man vill ha något mättande. På helgerna grillar de dock världens godaste hamburgare utomhus, den är så god så det väger nästan upp det dåliga matutbudet i cafét. 

- Väldigt uppkörd "offpist". Det går dock att hitta fina ouppkörda vägar, men för övrigt är skogen man åker i väldigt trädig, d.v.s. mycket träd.

- Lite väl långa liftköer på helgerna. Det är även massa småbarn som åker i den stora knappliften som bara tappar den hela tiden, vilket kan gå en del folk på nerverna. Typ mig.

Image and video hosting by TinyPic
+ Grym park. Det finns något för alla. Små hopp, mellanstora hopp och bigjump, samt massor av rails och boxar. Stort utbud helt enkelt.

+ Världens godaste egengrillade, egengjorda hamburgare! Serveras dock endast på helger och lov. I vanliga fall äter jag inte hamburgare, men den här är så god att jag både äter och njuter. Väsjö är känt för sina goda burgare.

+ De har även världens godaste varm choklad och världens godaste kokosbollar.

+ Sjukt härlig känsla och stämning. Underbar personal som verkligen gör allt för backen. Det sägs att snubben som äger backen (Olle) har en väckerklocka som går på minusgrader. Så när det är minus, så ringer klockan och han går och startar snökanonerna. Hehe, vet dock inte om det är sant.

+ Barnområde med en liten knapplift som går vid marken. Perfekt att åka pulka vid på sin bräda! Dock måste man ha säkerhetssele...

Image and video hosting by TinyPic
Framsidan av Väsjö sett från andra sidan sjön.. Skön kan man by the way hyra typ motocross och köra på när det är is på den.

Pssst... Här om dagen snackade jag med Viking, personal, och fick ett rykte bekräftat. Väsjö ska bygga ut! Till nästa säsong kommer fyra nya liftar stå klara, och även flera nya nedfarter. Herregud, det blir grymt! Då blir Väsjö den allra största Stockholmsbacken, och såklart fortsätter den även att vara den bästa!

Klicka här för att komma till Väsjös hemsida

Väsjöparken har även varit med i första avsnittet av Parktouren på Freeride. Hur grymt är inte det!? Jag slänger med videon här så får ni själva se och höra hur grymt Väsjö är.


Kommentarer

Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan