Alternativ till Photoshop

Många har inte tillgång till Photoshop så jag tänkte leverera en liten guide på ett par bra gratis program/websidor som ändå är väldigt bra att redigera sina foton i.
GIMP
Gimp är ett väldigt bra redigeringsprogram som är fullt av olika funktioner. Det går inte att göra lika mycket som i Photoshop, men fortfarande otroligt mycket och Gimp är i princip så nära Photoshop som du kan komma. Finns egentligen inte så mycket mer om Gimp att säga, det är är som sagt otroligt likt PS och jag tycker verkligen att alla som behöver bra bildredigering borde ladda ner detta, ett superprogram! Jag rekommenderar Gimp starkt.
 

Som ni ser så är Gimp t.o.m väldigt likt Photoshop!
 
Ladda ner Gimp för
PC
MAC
 
♥ PICASA
Ett bra program med många bra grundläggande funktioner. Det finns massor av saker att göra för att snygga till dina bilder. Otroligt lättnavigerat! Det finns på svenska och ett annat plus är att man även kan använda det som bildgalleri, för så fort man sparar ner en ny bild så läggs den till i Picasa. För några år sedan så använde jag mig av Picasa hela tiden och jag kan fortfarande rekommendera det!


Kul i Picasa
Ladda ner Picasa för
PC
MAC

PIXLR.COM
Pixlr.com är ett otroligt bra webbaserat program med massor av roliga funktioner. Jag provade det alldeles nyss och jag är redan positivt överraskad! Lättnavigerat och liknar Photoshop litegrann. Ett stort plus för att det är på svenska.


Menyn när man öppnar redigeraren i pixlr.com

♥ PICNIK.COM
Picnik är ett superbra redigeringsprogram på nätet. Det har jag använt mig av många gånger. Det är både roligt och lätt att redigera i. Det finns mycket grundläggande grejer inom redigering men även en massa skojiga effekter att lägga till på dina bilder. Rekommenderas starkt!


Rolig effekt i picnik

PAINT.NET - Detta program kan jag tyvärr inte uttala mig om då jag aldrig använt det. Jag kan inte heller testa det eftersom det enbart finns för PC. Utifrån det jag har läst om Paint.net så tror jag dock att det är ett väldigt bra program för PC-användare!


♥ PHOTOSCAPE - Detta program kan jag tyvärr inte heller uttala mig om då jag aldriv använt det och det enbart finns för PC. Men enligt omdömen jag läst så verkar det vara ett bra program.

Finns att ladda ner för PC här

Har du erfarenhet av något av dessa program/websidor eller vet något annat redigeringsverktyg som är ett bra alternativ till Photoshop så får du gärna dela med dig i form av en kommentar så att min guide kan utökas.

Vad tycker du om guiden?