Outfit
Dagens andra outfit!

Nu ska jag snabba mig iväg till tunnelbanan och möta Ebba och Sanna. Tjoho! Hoppas alla får en fin valborg :)

Edit: Eftersom jag inte hann skriva var allt var ifrån när jag postade inlägget, så gör jag det nu.

Chinos Lindex, Skjorta PTA (mammas gamla), kort kappa H&M (ny!), sjal Köpt på Kreta (älskar sjalar och älskar orange, kan det bli bättre!?)

Kommentarer [2]
Kategori: Stil

Dagens planer!


Nikon D90 / Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6

Hej bloggen!

Nu ska jag snart ut på en liten shoppingtur i Fältan, woop woop. Därefter ska jag och min kära kamera ta oss till Alva för att möta upp henne och Gulan, sedan blir det fotografering i Kungsträdgården! Hoppas verkligen att alla fina rosa blommor fortfarande blommar där, det är liksom därför jag vill dit. Senare idag vid 18 så ska jag, Alva och Gulan dra oss till Sara på middagsbjudning! Sedan är det nog brasan som gäller. Wiiiiie!

Vad ska ni göra idag?

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Det här med rubriker alltså...Nikon D90 / Nikkor 35mm f/1.8 / Björk... usch för allergi!

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Rosettshorts, ja eller nej?


H&M / Bikbok / Bikbok / Topshop /

Ååh jag vill verkligen ha ett par shorts med rosett! Så fina, så fina. Vad tycker ni om dem?

Kommentarer [2]
Kategori: Stil

Alternativ till Photoshop

Många har inte tillgång till Photoshop så jag tänkte leverera en liten guide på ett par bra gratis program/websidor som ändå är väldigt bra att redigera sina foton i.
GIMP
Gimp är ett väldigt bra redigeringsprogram som är fullt av olika funktioner. Det går inte att göra lika mycket som i Photoshop, men fortfarande otroligt mycket och Gimp är i princip så nära Photoshop som du kan komma. Finns egentligen inte så mycket mer om Gimp att säga, det är är som sagt otroligt likt PS och jag tycker verkligen att alla som behöver bra bildredigering borde ladda ner detta, ett superprogram! Jag rekommenderar Gimp starkt.
 

Som ni ser så är Gimp t.o.m väldigt likt Photoshop!
 
Ladda ner Gimp för
 
♥ PICASA
Ett bra program med många bra grundläggande funktioner. Det finns massor av saker att göra för att snygga till dina bilder. Otroligt lättnavigerat! Det finns på svenska och ett annat plus är att man även kan använda det som bildgalleri, för så fort man sparar ner en ny bild så läggs den till i Picasa. För några år sedan så använde jag mig av Picasa hela tiden och jag kan fortfarande rekommendera det!


Kul i Picasa
Ladda ner Picasa för
PC

PIXLR.COM
Pixlr.com är ett otroligt bra webbaserat program med massor av roliga funktioner. Jag provade det alldeles nyss och jag är redan positivt överraskad! Lättnavigerat och liknar Photoshop litegrann. Ett stort plus för att det är på svenska.


Menyn när man öppnar redigeraren i pixlr.com

♥ PICNIK.COM
Picnik är ett superbra redigeringsprogram på nätet. Det har jag använt mig av många gånger. Det är både roligt och lätt att redigera i. Det finns mycket grundläggande grejer inom redigering men även en massa skojiga effekter att lägga till på dina bilder. Rekommenderas starkt!


Rolig effekt i picnik

PAINT.NET - Detta program kan jag tyvärr inte uttala mig om då jag aldrig använt det. Jag kan inte heller testa det eftersom det enbart finns för PC. Utifrån det jag har läst om Paint.net så tror jag dock att det är ett väldigt bra program för PC-användare!


♥ PHOTOSCAPE - Detta program kan jag tyvärr inte heller uttala mig om då jag aldriv använt det och det enbart finns för PC. Men enligt omdömen jag läst så verkar det vara ett bra program.

Finns att ladda ner för PC här

Har du erfarenhet av något av dessa program/websidor eller vet något annat redigeringsverktyg som är ett bra alternativ till Photoshop så får du gärna dela med dig i form av en kommentar så att min guide kan utökas.

Vad tycker du om guiden?

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Vilken söt kissemiss!


Nikon D90 / Nikkor 35mm f/1.8 / Världens sötaste katt kom fram till mig och mamma på vår promenad ♥

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Lånad kamera


Nikon D90 / Nikkor 18-105 f/3.5-5.6 / Otroligt ljusstarka bilder med D90:n! Hehe, smutsiga fönster!

Nu kom jag precis in från en kort fotorunda med mamma och min styvpappas D90 (tack för lånet!). Jag jämförde den lite med min D3000 och oj vad den är ljusstark och framför allt skarp. Mitt 35mm blir så mycket bättre på D90. Nej, nu blev jag ännu mer sugen på att köpa en D7000. Hehe, har suktat efter den enda sedan redan innan den kom ut...

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Klockor
Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Färg eller svartvitt?

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Miiimiiie


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Mimie

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

I skolan
Photo booth!

Hej bloggen. Jag sitter här i skolan med William och Mimie. Yay! Vi har haft idrott, fast jag och Mimie var inte med av olika orsaker. Mimie är aldrig med och jag är för pollenallergisk, hiihihihihihi.

William hälsar: Youtube: Sexy babushka.
Mimie hälsar: Min mensperiod är över. Wiiiiihoo! Livet är bra nu. Jag är OK.

Ha det bra!

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Grönt och fint


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Ebba i vårsolen

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Svartvitt och oskarpt


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Jag - lite annorlunda bild.

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Such a blue eye

Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Ebba - fotat av Ebba - redigerat av mig

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Våren är så grön


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.7 / Jag fotad av Ebba

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Grenar


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Grenar på Djurgården, lite halvt oskarpt sådär men ändå fint på något sätt

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

En vanlig torsdag


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Elin & Clara, foto från påsklovet

Idag har jag hängt med två av mina underbara vänner, om ni läser det här så tack för att ni finns sötisar! Vi tog en tur till donken och köpte glass, mums mums. Sedan blev vi automatiskt kvar där i närmare två timmar för en stund med lite deeptalk. Så härligt! Nu är det dags för middag och sedan SO-redovisningsövning, tjoho... Nejdå det är faktiskt lite roligt. Jag ska presentera utvandringen till USA och det är galet intressant.

Q. Vad har ni gjort idag?

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Oh my god baby it's so bright aaah aaah

Jag tror inte att det behövs sägas så mycket om det här klippet. Det talar för sig självt ;) Kolla på hela, det blir så bra i mitten... Här snackar vi bli överexalterad!?

Kommentarer [1]
Kategori: Tankar

Me


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Självporträtt

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Inget balkongpluggande för min del...Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Mellis på balkongen

Jag är just nu i stillheten och tystnaden hemma hos pappa. Hade tänkt plugga lite matte, vilket jag gör bäst när det är alldeles tyst. Min plan var att sitta på balkongen och det gjorde jag även. I cirkus fem minuter. Sedan fick jag en hemsk pollenattack och blev tvungen att gå in. Suck, det som var så skönt där ute. Jobbigt att inte kunna vara ute när det är så fint väder.

Någon mer som har pollenallergi?

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Do it


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Color vs black & whiteNikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Alva i färg och svartvitt

Det är inte så ofta ett foto klär både i färg och i svartvitt, men det här gjorde verkligen det tycker jag. Vad tycker ni? Vilken version gillade ni bäst, den färgade eller den svartvita?

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Vid tunnelbanan


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Alva snyggo

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Söta tjejer


Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / Mimie & Alva idag i Gamla Stan

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Just my luckDe senaste timmarna har jag spenderat framför datorn arbetandes med min presentation om utvandringen till Amerika (något som är helt sjukligt intressant enligt mig!). Varenda minut, ja varenda sekund har jag arbetat flitigt för en gångs skull. Jag har därför inte loggat in på facebook en enda gång - vilket jag borde ha gjort. När jag nyss loggade in så såg jag att några av mina klasskompisar har konstaterat att presentationen ska hållas på fredag - inte imorgon! Ååh herregud jag blev så sur! Sedan kollade jag schoolsoft och där stod det på två ställen att den ska vara imorgon och på ett ställe att den är på fredag, så vi kör på fredag.. hehe! Alltid bra med extra tid.
Dålig bloggning idag, men det blir bättre imorgon. Wiiiie!

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Min dag


Idag hade vi coachdag i skolan, något som är speciellt för min konstiga skola. Det vi gör är i princip ingenting förutom att umgås och göra roliga saker. Idag lyssnade vi först på en föreläsning om mental träning och sen åkte vi till solen i Gamla stan och gick en frågerunda. Fantasilöst nog så var det samma frågerunda som alltid, så jag var klar med svaren redan innan vi kom fram till Gamla stan... Då drog jag och Mimie till 7-eleven och blev stalkade av kanadensiska killar som filmade oss. Busigt! Jag köpte (Mimie köpte åt mig, taack<333) en sådan där coffee cooler, eller vad det nu heter, som var helt underbart god! Jag blev helt lyrisk. Trots att jag tog cappuccinosmaken (jag HATAR allt som smakar kaffe) så var det supergott, kanske för att den inte smakade ett dugg kaffeaktigt..

Har ännu mer foton att visa er senare när jag inte är så stressad. Nu ska jag plugga!

Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

PluggHela eftermiddagen har jag suttit begravd i mitt skolarbete. Eftersom jag inte har världens högsta arbetstempo när jag samtidigt sitter framför datorn (det finns för många bra bloggar att läsa!) så har det tagit mig sjukt lång tid. Det jag gör är en presentation om utvandringen till Amerika, vilket visserligen är superkul enligt mig. Så himla interessant!

Imorgon börjar skolan och jag är inte alls exalterad. Det är väl bara att blicka framåt mot alla helger och lovdagar som kommer nu innan sommarlovet. Ååh, jag ÄLSKAR vårterminen!

Anyway, vad har ni gjort idag?

Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Fyra saker jag absolut vill göra före jag dör

♥ » Besöka Svalbard.
Åh, om ni inte visste om det så har jag djupa Svalbarddrömmar inom mig. Jag vill absolut åka dit någon gång i livet, gärna flera. Det var så otroligt häftigt, tänk att kanske få se isbjörnar! Jag känner på mig att jag borde göra det så fort jag får möjligheten, med all global uppvärmning så vet vet man ju inte hur länge till det finns isbjörnar där...

♥ » Säsonga.
Det vill säga vara säsonsarbetare en säsong i en skid/snowboardort. Jag skulle antingen vilja vara skid/snowboardlärare då eller stå i liften eller bara ha något annat härligt chilljobb. Gud så härligt och kul! Dessvärre vet jag inte var jag vill säsonga än, det finns så många sköna ställen.

♥ » Göra ett high school year.
Detta är något jag tänkt på i flera år nu. Jag vill verkligen göra det! Det verkar både helt sinnessjukt underbart och helt jävligt (ursäkta språket), men jag tror att det skulle vara en fantastisk upplevelse. Jag är helt säker på att jag skulle växa enormt som person och lära mig massor av nytt, det är jag verkligen taggad på.

♥ » Besöka alla tre Auschwitzlägrena.
Jag är inte helt säker på varför jag vill besöka dessa hemska platser, men jag tror att det är just för att de är så hemska så det kan vara vettigt att uppleva dem. Auschwitz är så intressant! En fantastisk upplevelse på sitt sätt helt enkelt.

Har du gjort något av det här eller vill du göra något?

Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

PSVIDEO - Hur jag redigerar #2

Vad tycks?

Här är den färdiga bilden:


Kommentarer [1]
Kategori: Vlog

Q


Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

This is what I'm doingVad gör du?

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Stjärnor & blommor


Nikon D3000 / Nikkor 35mm / Stjärnredigering

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Ändrat designen

Ändrat om i designen. Vad tycks?

Kommentarer [0]
Kategori: Webbdesign

A pic


Nikon D3000 / Nikkor 35mm

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Spring clothes: Accessoarer


Allting från H&M. Hittade du något du vill köpa?

Kommentarer [0]
Kategori: Stil

Greetings from Sälen

Hej bloggen!

Jag sitter just nu i stugan och bloggar, fast inte från ifånen utan från datorn, enbart för att jag tänkte visa er några fina ifånbilder. Jag har visserligen med mig kameran men har inte använt den, har mest koncentrerat mig på att åka bräda och skidor... Oki fluminlägg, förlåt för det men här kommer le pictures.

Toppen idag.......... och sötisen Malin som jag chillade med idag.


I love you Burtonbrädan min<33 Fast jag måste verkligen verkligen verkligen byta ut bindningarna snarast. Dessutom ska jag ersätta min kära vapendragare med feeetaste Techninebrädan eller Lobsterbrädan (när de kommer) till nästa säsong. Tjoho! ok, för mycket brädsnack - ingen bryr sig.Idag råkade jag förresten krossa ena glaset på mina gröna brillor när jag skulle sätta mig på min jacka - smartis! Så då krossade jag andra glaset också så fick jag ett par superfina vardagsbrillor!


Min cheesecake som jag hade skurit upp för att den skulle tina upp så jag kunde äta den någon gång. Det är sällan jag är sist med min efterrätt!

Ni vill nog inte se mer ifånbilder. Peace out! Btw, gillar ni mina tidinställda inlägg?

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Ljung


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Spring clothes: Shorts

Allting är från H&M. Hittade du något du gillar?

Kommentarer [1]
Kategori: Stil

Ray Ban


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8 ♥ En sommarbild

Vad ska du göra idag?

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Spring clothes: Klänningar

Allting är från H&M. Hittade du något fint?

Kommentarer [0]
Kategori: Stil

The sea

Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Vad tycker ni om fotot? Konstruktiv kritik uppskattas!

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

En sån där bild


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Det här är en sådan där bild som man bara råkar ta mitt under en fotosessions. En sådan där bild som man först tycker är jätteful och är påväg att radera, men sedan tar en närmare titt på och upptäcker att den faktiskt är rätt häftig ändå. En skakig bild.

Vad tycker ni?

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Photoshoptips - Blanda samman två bilder

En väldigt basic video, men hoppas du lärde dig något! Vill du ha fler?

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Spring clothes: Toppar & linnen


Allting är från H&M. Hittade du något sött?

Kommentarer [0]
Kategori: Stil

Vilken redigering gillar du bäst?

Vilken redigering gillar ni bäst?

Kommentarer [3]
Kategori: Fotografi

Sådana där löv som legat kvar under snön


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8 ♥ Löv i en blomkruka

Vad tycker ni om fotot? Konstruktiv kritik uppskattas!

Kommentarer [4]
Kategori: Fotografi

Mobilblogg: Påväg till Sälen

Hej bloggen & alla läsare!

Jag tänkte bara berätta för er att jag just nu sitter i bilen påväg till Sälen där jag ska fira påsk. Det ska bli så kul! Ska till Lindvallen till en åttamansstuga fast vi är bara fyra. Wiiie två egna sängar!!! Haha. Min kära Malin skulle tydligen också till Lindvallen (omg, vad är oddsen för det liksom!?) så jag tänkte absolut träffa henne någon dag.

För övrigt så har jag packat mer sommarkläder än vinterkläder (oOo), bland annat en bikini! Och nej, jag ska inte gå på typ badhus utan jag ska sola! Woop woop! Det är tydligen 16-17 grader, gaaaalet!

Btw, jag tror inte att uppdateringen blir sådär superbra under påsken, men jag har gjort några tidsinställda inlägg som kommer dyka upp så lite uppdatering får ni iallafall. Det kommer bland annat en video med ett photoshoptips idag eller imorgon.

Nu ska jag fortsätta tråka i bilen och hoppas på att få sova litegrann, seeeeers!

Vad ska ni göra i påsk?

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Blåsippor


Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Vinnaren av headertävlingen

Marie vann headertävling och här får ni se headern hon fick. Vad tycks?

Marie; tryck på bilden så kommer den upp i stort och då är det bara att spara ner den och sätta in den. Den är 995x450px.

Håper du ble fornøyd!

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Redigeringsvideo?

Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Jag funderade på att göra en redigeringsvideo senare idag. Finns det någon ni skulle vilja att jag tipsar om eller visar hur jag gör?

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

On my wishlist

Förutom objektiv och sådana större saker, så finns det två väldigt användbara saker jag skulle vilja köpa. Det är en reflexskärm 5 i 1 - 80 cm och en fjärrutlösare. Jag har redan en 5 i 1 reflexskärm, fast den är 110 cm och den blir alltid lite stor och otymplig när jag försöker fota självporträtt. Därför borde jag investera i en mindre också. En fjärrutlösare, det skulle underlätta hela självporträttsfotograferandet radikalt.
♥ Vad står på din önskelista?

Kommentarer [4]
Kategori: Fotografi

Nya favoritfotot


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8 ♥

Den undre är min nya favoritbild. Jag verkligen älskar den! Vad tycker ni?

Kommentarer [5]
Kategori: Fotografi

Tussilago/Hästhov

Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Vinn en header!

Tryck på bilden för att komma till tävlingen!

Kommentarer [3]
Kategori: Övrigt

Det är vår ute!

Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8 ♥ Älskar sjalen!

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Hej Stockholm!


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Idag har jag varit på landet hela dagen. Åkte ut tidigt imorse efter att ha fått cirka 5 timmars sömn, så jag var inte den piggaste direkt... Det var iskallt därute, men väldigt soligt och fint. Kul kan man inte direkt säga att jag hade, eller ja allt är relativt men att sitta i ett hörn och vara inne på iPhonen större delen av dagen kanske inte är så kul från andras synvinkel... En hel del fina foton har jag tagit iallafall! Tänkte visa er några nu och så kommer resten efter hand.

Peace out

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

På landet

Hej bloggen!

Jag är just nu ute på landet, mobilbloggar för första gången! Väldigt spännande, hehe. Jag har fotat massor av fina bilder som troligtvis kommer upp ikväll, yay! Det är så himla fint väder här (iofs så är det det i Stockholm också...), solen skiner fast det är iiiiiiskallt! Nej nu ska jag nog gå och äta mer pannkakor fortsätta ha ont i mage :/ pussar och kraaamar! Glöm inte tävlingen btw.

Kommentarer [11]
Kategori: Övrigt

Gårdagens<3


Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Vass
Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Underbart väder!


Underbart väder ute idag! Jag var alldeles nyss ute på Djurgården och gick med mina fina. Det blev en superlång promenad, säkert runt en mil, som resulterade i skoskav. Gick bara hem lite fort för att fixa om mig till middagen och äta några kiwis. Nu ska jag snart iväg igen och äta thaimat ute, myyys!

Flyttar fram headertävlingen tills imorgon btw. Anmäl er!

Kommentarer [4]
Kategori: Övrigt

See you later alligator


Peacetecken<33

Nu rullar jag ut på äventyr i det fina vädret. Glöm inte att du kan vinna en header! Bara några timmar kvar, vinnaren dras klockan 21 (om det är tillräckligt många som vill vara med... nu är det.. eeh... en person.. yay!).

Klicka på bilden och anmäl dig!

Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Dagens outfit

Blus Zara i Turkiet, Byxor Zara i Turkiet, Jeansjacka Lindex, Väska Mulberry, Solglasögon H&M & Dolce & Gabbana.

Vad tycks?

Kommentarer [0]
Kategori: Stil

Goder morgon

God morgon kära läsare!

Ironiskt nog är det här inlägget skrivet klockan halv tre på natten (tidsinställt ftw), men god morgon iallafall. Dagens planer än så länge (notera att klockan är 02.30) är att träffa mina tjejer och äta middag ute med dem, så mysigt! Det var ett tag sen vi sågs nu, lite över en vecka ungefär.

Utöver det så lär väl dagen innehålla en hel del prat med puuusn min och fotograferande, samt en ännu större del ätande... Beach 2035 here I come! Helt seriöst, jag ser ut som ett vrak och jag orkar verkligen inte bry mig.

Glöm inte bort tävlingen!

Kommentarer [9]
Kategori: Övrigt

Spegelblankt

 

Kommentarer [3]
Kategori: Fotografi

Tävling! Vinn en header


Det enda du behöver göra är att

♥ kommentera inlägget och skriva att du är med
♥ göra ett inlägg med de bilder du skulle vilja ha med i headern och länka det i en kommentar
♥ hoppas på att vinna! ;)

Vinnaren dras imorgo n kväll klockan 21.00 och vinnaren får sin header antingen på tisdagkvällen eller onsdagkvällen.

LYCKA TILL OCH HOPPAS ATT DU ÄR MED!

Tävlingen är avslutad!

Kommentarer [2]
Kategori: Övrigt

Dagens

Byxor Zara, Linne Indiska, Kofta Stickad av mormor, Sjal H&M.

Kommentarer [4]
Kategori: Stil

#3 - Ett fint minne

En dag försenat dock, men här kommer det.

Jag har många fina minnen, men ett av de senaste var natten till min födelsedag. Först var jag och mina älskade tjejer ute på nattpromenad hem från Fia just när klockan slog 12, så alla började sjunga för mig mitt på stan. Sedan gick vi hem till Clara och satt i hennes kök och pratade om allt mellan himmel och jord enda fram till klockan fyra på natten. Så mysigt och så oförglömligt ♥ Atlanticaseglingen med er i somras, det var något av det bästa jag har gjort!

Elin, Clara, Maya & Fia, tack för att ni finns ♥Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Kärlek


Eg savner deg gutten min.                                                                                                                                                               Ph_weheartit

Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Hola!


Ville bara säga hej. Hej.

Kommentarer [3]
Kategori: Övrigt

Dagens!

Starbuckslinne Thailand / Bara jag som tycker att min arms vinkel på första bilden är helt sjuk!? Ja, den är överböjlig.

Kommentarer [1]
Kategori: Stil

Me

Nikon D3000 / Nikkor 35mm f/1.8 / + Reflexskärmen. Ganska nöjd!

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Volanger
Kommentarer [0]
Kategori: Stil

It's an addiction


Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

FrukostKommentarer [0]
Kategori: Fotografi

#2 - Finns gud?

Finns gud?

Nej, gud finns inte.

Jag tror verkligen inte på att det finns någon gud, däremot så tror jag på ödet. Iallafall litegrann, men framför allt så tror jag att varje enskild människa styr sitt eget liv. Jag tror att ödet ger oss möjligheterna, men att det är vi själva som tar valen.


Tror du att gud finns?

Kommentarer [1]
Kategori: Tankar

FjädrarFörlåt för att jag inte har bloggat idag. Eller nej, inte alls förlåt. Jag har inte orkat och då är det väl lika bra att strunta i att uppdatera.

Morgondagens planer är fotografering med min kära Nikonhomie Ebba, ser verkligen fram emot det. Enligt smhi så ska det bli 16 grader och sol imorgon eftermiddag, gud vad härligt! Då ser vi fram emot att få ett par härliga vårfoton.. Undra om Ebba vill ställa upp på lite porträttbilder? Hmm..

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Pollenallergi...VÅREN ÄR HÄR!

Hmm... egentligen så har den nog varit det ett tag nu, men men! Nu börjar det märkas på riktigt. Varmt och soligt... och pollenallergi. Usch, mindre kul det där sistnämnda. De två senaste veckorna har jag känt hur det kliar i halsen och hur jag nyser mycket, så det börjar väl komma igång nu. Jag har iallafall bunkrat upp min väska med allergimedicin, har till och med stoppat ner en astmainhalator ut i fall att.

Någon mer som har pollenallergi?

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Hjälp! Bildkvalité! Var laddar ni upp era foton?

Jag har ett jättestort problem med mina foton när jag har laddat upp dem här på bloggen; dålig kvalité. Jag laddar upp mina foton i 650px, vilket betyder att jag inte kan använda mig av blogg.se's bilduppladdning, utan måste använda mig av olika andra hemsidor. Jag brukar använda tinypic, då blir det jättebra kvalité först men jag har de senaste dagarna märkt att efter någon dag så försvinner i princip all kvalité i bilden.

Tinypic direkt efter man laddat upp bilden:


Tinypic efter några dagar:

Någon som vet varför det blir så? Det är väldigt konstigt i alla fall! För övrigt så kanske jag ska nämna att jag sparar alltid mina foton för webben i photoshop, så det borde inte vara något problem som orsakas av det iallafall..

Här om dagen började jag använda mig av imageshack. Där är kvalitén sämre direkt när man laddar upp den, i jämförelse med tinypic, men jag tror att den håller samma kvalité oavsett om den legat uppe flera dagar.

Varför försvinner kvalitén med tinypic? Har ni något tips på någon annan hemsida att ladda upp sina foton på? Mycket mycket mycket tacksam för svar!

Uppladdad på imagehack:


Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

#1

Vilken är din favorithemsida och varför?

Usch, denna fråga var svår. Jag älskar Freeride, men samtidigt så är nog Facebook den hemsida jag är inne och kollar mest. Dessvärre gillar jag inte fb så mycket längre, vet inte varför men det är nästan jobbigt med fb ibland. Det händer väldigt sällan numera att jag är inne på facebook, jag brukar bara snabbt gå in och kolla läget mest.

Vilken är din favorithemsida?


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Ljus ljus ljus


Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

OutfitDagens

Kommentarer [0]
Kategori: Stil

Ballerina


Kommentarer [3]
Kategori: Fotografi

Vitt. svart. svart. vitt.


Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Videoblogg: Mimie uttrycker sin kärlek till kebab


Finns det några fler än Mimie som gillar kebab därute?

Kommentarer [1]
Kategori: Vlog

När bloggidéerna tryter

Jag känner att min blogg är lite lame med enbart foton, så jag tänkte liva upp stämningen (eller något sådant, hehe) med lite roliga saker att blogga om under tio dagar. Så jag gjorde en liten lista med tio saker, en för varje dag i tio dagar. Om ni vill så får ni använda er av min lista, men kommentera gärna att ni tar den så kan jag läsa vad ni svarar, hihi.

♥ Vilken är din favorithemsida och varför?

♥ Finns gud?

♥ Berätta om ett fint minne

♥ Vad fruktar du mest i livet/Vad är din största rädsla?

♥ Berätta om tre saker du absolut vill göra före du dör

♥ Vilken är din favoritrestaurant och varför?

♥ Tror du på reinkarnation, återfödelse, livet efter döden etc?

♥ Finns det någon sång du har extra starka band till och varför?

♥ Berätta om dina åsikter och tankar kring unga tjejers vikthets

♥ Finns det någon du ser upp till eller beundrar?

 

Tagga!! Börjar imorgon, torsdag.


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

En liten lista..

Varje svar på frågorna måste börja med bokstaven på ditt namn. 
Du får inte svara med samma ord två gånger eller hitta på egna ord.


1. Vad heter du? Antonia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Apan
3. Flicknamn: Alice
4. Pojknamn: Amadeus
5. Yrke: Astronaut
6. Blomma: Amaryllis
7. Klädesplagg: Analogjacka (Analog = märke)
8. Mat: Amerikanska pannkakor
9. Sak i badrummet: aceton
10. Plats/stad: Amsterdam
11. En orsak att vara sen: Alla bussar var inställde
12. Något man skriker: Aaaaaaj!
13. Film: Alice i Underlandet
14. Något man dricker: Apelsinjuice
15. Band: Aqua
16. Djur: Abborre
17. Gatunamn: -
18. Bil: Audi
19. Sång: Alla som inte dansar är våldtäktsmän

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Shine so bright

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

När det tar slut

Image and video hosting by TinyPic

Allting kommer att ändras, vare sig man vill det eller inte och det finns ingenting man kan göra åt det. I och med att tiden flyter på så ändras saker, det vet alla. Tiden förändrar. Tiden förändrar framför allt människor. Oftast ofrivilligt, det är det som är att växa ifrån varandra. Att växa ifrån varandra är nog något av det hemskaste som finns. Plötsligt så bara... känner man hur det är slut. Det bara känns. Så står man där ensam, för att tiden har förändrat.

Kommentarer [2]
Kategori: Tankar

14:11

Mimie & jag

Sitter i skolan och väntar på att svenskan ska börja. Wiiie! Mimie hälsar, hon fick en systemkamera igår. Mihi.

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Gröna fingrar


Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Nights

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Justin Biebers bättre look-a-like, Dani Shay!

Den här tjejen är helt epic! För det första så är hon slående lik Justin Bieber, eller det är snarare han som är lik henne i och med att hon är 22 och har haft det ansiktet betydligt längre än vad han har, dessutom sjunger hon helt fantastiskt! Titta på videosarna och lyssna på när hon sjunger sin parodi på Baby och hör när hon berättar om när hon upptäckte Justin Bieber.


Såå bra! ♥


Är det inte helt galet? Tänk att hitta en superkänd kopia av sig själv, det måste vara helt insane.

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

It's growing like a tree

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Dagens mellanmål

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kom just hem från skolan och har precis ätit lite mellis. Nu ska jag bara packa ihop mina saker och sedan åka till mamma, yeeey! Gårdagens fina väder är idag utbytt mot 8 grader och moln...

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

B&W

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

My precious

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Keep smiling, keep shining

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

<3

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Through my window

Image and video hosting by TinyPic

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Strålande solsken

Image and video hosting by TinyPic
Jag har äntligen fått tillbaka min kamera, eller ja, börjat använda den igen.

Idag när jag kom hem från skolan så satte jag mig framför datorn och på bara några minuter så hade jag och Alva bestämt träff. Mötte upp henne vid fontänen och några sekunder senare joinade även Erik oss. Vi gick ner till bryggan vid Junibacken och satte oss där i solen, så mysigt! Man kunde sitta i bara linne och inte frysa, hääärligt! Alva var tvungen att sticka ganska snart men Erik och jag var och gick på Djurgården enda till typ kvart i åtta.

Imorgon fyller Mimie år, woop woop! Varken hon eller jag är mycket för födelsedagar, men grattis ändå ♥

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Close up
Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Dagen då jag gjorde ingenting


Livet blir så mycket roligare om man inte tar sig själv så seriöst.


Idag vaknade jag klockan nio, klev upp klockan tolv och var en zombie fram till klockan fyra då jag tog tag i mig själv och gick och duschade. Duscha = vakna, visst är det så ibland? Framåt halv sju på kvällen så drog jag mig till min homie (Hej Alva!) och pluggade musik med henne. Supermegaawesome!I am ice cream man
Running over fat kids with my van
Oh shit, one got stuck
Now I can't drive my ice cream truck


♥ Fin grej jag hittade på YouTube när jag skulle lyssna på Black Sabbath - Iron man.

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Plugg

Just nu sitter jag på min säng och pluggar till morgondagens musikprov. Vi har prov på 70-talets musikstilar, dvs hårdrock, punk, reggae och disco. Det är inte alls krångligt, särskilt inte eftersom jag bara ska ladda ner lite musik och lyssna på den... Men ändå, det är plugg och det finns andra saker som jag mycket hellre skulle vilja göra. Typ gå ut i det fina vädret eller ta en fika på något mysigt café.. Ååh!

Kommentarer [2]
Kategori: Fotografi

Videoblogg!


Hehe!


Kommentarer [0]
Kategori: Vlog

Gårdagen med iPhoneKommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Visste du detta?

♥ jag går i princip enbart i Converse. Jag vet inte exakt hur många par jag har, men allt som allt så skulle jag tippa på upp emot femton stycken.

♥ jag älskar Mountain dew. För er som inte vet så är det världens godaste läsk. Faktiskt så är det bara den och Fanta exotic som jag verkligen gillar. Jag samlar till och med på burkarna... hehe.

♥ jag är beroende av sjalar. Har helt galet många men vill ha ännu fler! Ligger säkert på runt femtio sjalar.

♥ jag älskar solglasögon. Speciellt wayfarers, det är den bästa modellen! Jag har kanske tjugofem par solglasögon? Det är många, men inte tillräckligt många.

♥ jag är nästan alltid glad.

♥ jag får lite smått ångest när jag spenderar pengar. Det slutar ofta med att jag dagen efter går och lämnar tillbaka grejerna jag har köpt.

♥ jag har väldigt svårt för smycken. De är helt enkelt bara i vägen tycker jag. Fast självklart inte alla! Nu har jag till exempel på mig armband som jag fick i födelsedagspresent och de är hur fina som helst!

♥ jag har ett grönt öga och ett blått öga.

♥ jag föredrar att äta hemma framför att äta på restaurant, även om det serveras mycket godare mat på restaurant.

♥ jag stavar det restaurant och inte restaurang. Hehehe.

♥ jag kan gå klädd i nästan vad som helst. Hmm borde nästan göra ett inlägg om min klädstil kom jag på, den är så otroligt konstig. Jag älskar den!

♥ jag älskar att segla, åka skidor och åka snowboard. Jag är verkligen besatt.

♥ jag har ett distansförhållande.

♥  jag har en självdistans på topp.

♥ jag röker inte och jag dricker inte.

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Sommarminne


Kreta i somras

Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Addictions


♥ Mountain dew ♥ Sjalar ♥ Solglasögon

Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Videoblogg!Fler videobloggar? ♥

 


Kommentarer [1]
Kategori: Vlog

Cozy afternoon


Mysigt eftermiddag med fika och deeptalk!

I eftermiddags var jag på stan i finvädret med Mimsan. Vi var inne i affärer på Söder och fikade på Waynes där vi deeptalkade i timmar. Sedan köpte vi med oss brownie och chips och så knallade vi från Söder, via Gamla stan och sen hem till var och en. Det blåste som bara den, men det var väldigt mysigt iallafall.
Btw... jag saknar min älskade Nikon ♥

Kommentarer [1]
Kategori: Övrigt

Diggar det helt enkelt


Kommentarer [0]
Kategori: Stil

Me


Ska ut på stan med Miimiii. Bloggas sen!

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

14 leenden

Kommentarer [0]
Kategori: Tankar

Oldies
Borde nog fota lite mer känner jag...

Kommentarer [1]
Kategori: Fotografi

Addiction


Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

Take a smile


Kommentarer [0]
Kategori: Övrigt

Thailand

Insåg just att mitt föregående inlägg var väldigt ego, men det är fint det.

Jag har fortfarande inga nya foton att dela med mig av sorgligt nog. Men jag kom på att jag har fortfarande inte visat några foton från Thailand i skiftet januari/februari än. Det kanske är på tiden... Dock var det nog min mest ofotograferade semester någonsin, tror att jag kom därifrån med max 200 foton... Herregud! Brukar fota x antal tusen foton när jag är på semester, men men.

Inte direkt några fina foton..


1. jag, 2. bror och jag vid elefantridningen, 3. poolen i Krabi, 4. Kastrup, 5. Starbucks i Phuket


Kommentarer [0]
Kategori: Fotografi

I am beautifulKommentarer [2]
Kategori: Fotografi