Föds på nytt i Livets lotteri

Ni stockholmare som har åkt i tunnebanan de senaste dagarna har säkert inte undgått att se plancherna där det står t.ex. "Förra veckan föddes Sofi Fahrman i Afghanistan. Risken är stor att hon tvingas växa upp i ett flyktingläger. Föds på nytt i livetslotteri.se". Jag blev nyfiken, så jag gick in på Livets lotteri alldeles nyss och testa det ett par gånger. Jag fick mig några smärre chocker av några av länderna jag föddes i, jag menar, 96% av kvinnorna i Egypten är könsstympade!? 72% i Afghanistan är analfabeter!? I Etiopien är 49% av barnen gifta och 53% av barnen arbetar!? Det är helt absurt, man blir galen! Man vill så gärna göra något för att hjälpa alla, främst barn, som har det svårt på andra håll på jorden. Men samtidigt känns det som att man inte kan göra något.. Å man blir så nedstämd när man ser allt detta.

Jag rekommenderar er att dra en lott i detta lotteri. Det får en att inse hur hemskt vissa människor har det här på jorden och vad de behöver stå ut med. Det får än även att förstå hur bra man själv har det och att man ska vara oerhört lycklig över och tacksam för att man är född här i Sverige. Klicka här för att komma till Livets Lotteri.

     

 

 Var blev du född och vad var det som chockerade dig mest med det landet?


Kommentarer

Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan