Everybody knows smoking kills

Jag såg precis denna sjuka video som är en Australiensk reklam inne på Kakhuset. När man ser något sådant så börjar man verkligen fundera; varför röker folk? Trots att vi har arbetat i flera veckor med rökning på NO:n i skolan och skrivit långa uppsatser (min blev 19 sidor tror jag), så kan jag ärligt säga att jag förstår fortfarande inte varför människor röker. Jag har väldigt starka åsikter om personer som röker och rökning. Självklart är det upp till var och en om man röker, det är ju trots allt inte förbjudet att göra det. Men senare, när du ligger där på sjukhuset med exempelvis lungcancer och ångrar dig bittert, då är det skattebetalarnas pengar som går till ditt sjukbidrag! Sjukbidrag som aldrig egentligen skulle behövt betalas ut om det inte vore för att du hade rökt.

Visste ni att staten lägger 26 miljarder kronor varje år på rökning?
26 miljarder... Herregud jag vill inte ens tänka på vad man skulle kunna göra för de pengarna istället. Till exempel ge tillbaka pengarna till de som tjänade ihop dem.

Å. Detta och så mycket mer finns att läsa i min långa uppsats om tobak, narkotika och alkohol. Jag funderar på att lägga ut ett litet stycke här om det är någon som är intresserad av att läsa?

Ett tidigare inlägg som jag tycker ni bör läsa:
[Att röka eller inte röka]

Kolla även in dödsräknaren för chockerande siffror!

Och så till videon..Kan någon som röker vara snäll och tala om för mig varför den gör det? Jag förstår verkligen inte.


Kommentarer
Hannah

well, ifall du verklgien vill veta varför är de för att jag blir glad av de! Alltså av nicko-kicken! Sen tycker jag att de är gott :) nu vet du varför :P

2010-04-10 @ 10:38:56
http://hanha.blogg.se/

Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan