Islänningarna blev nog ganska över-askade

Hej folket!

Ni har säkert inte undgått att höra om askmolnet från ett vulkanutbrott på Island som har lagt sig över större delen ev Europa. På grund av det så har 28 länders luftrum stängts av helt. Alltså, inga plan flyger.

I torsdags skulle min pappa som är pilot åka på en turn around över dagen till Egypten - och fastnade där pågrund utav askan. Han har ingen aning om när han får åka hem igen, men ikväll och inatt så ska han flyga två vändor fram och tillbaka till Aten från Egypten för att lämna resenärer i Aten. Sen så trodde han att han skulle flyga Aten - Kanarieöarna - Aten för att hämta resenärer från Kanarieöarna. Det står om de slingorna här.

Jag känner starkt medlidande för alla som är strandsatta på sina resmålsdestinationer och även för alla de som inte kommer iväg på sina semesterresor. Mest medlidande känner jag dock för pappa som behöver genomföra alla de flygningarna där han ska skeppa över folk till Aten. Och att han har varit strandad i Egypten i flera dagar utan någon packning. Min mamma är bara glad hon, för hon läste just att Holland är ett av de mest drabbade områderna och på måndag är det tänkt att ett par affärsgubbar från Holland ska komma till hennes jobb, och ja, om planen fortfarande inte går de kommer de ju inte :-) Haha.


Bild tagn från DN.se


Kommentarer

Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan