00-talet

Vi verkar aldrig komma iväg till min morbror, mamma står och tillagar humrarna som vi ska äta till förrätt.

Jag funderade på det här med skiftet som kommer vara nu. Det är ju ett decennieskifte, och det blir ett nytt decennium. Slut på 00-talet, som jag tycker har varit ett helt OK decennium. Det har varit decenniet då allt har kommit tillbaka, mixats och blandats. Om man nu kan uttrycka det så. Det har inte varit styrt efter någon speciell stil, som t.ex. 60-talet och rock, och inte någon speciell klädstil heller. Nu har alla musikstilar gällt, alla har klätt sig olika och ingenting har blivit superinne. Jag har även tänkt på det här med artister, nu för tiden blir ingen artist världsstor känns det som. Det är ingen som riktigt slår igenom, och som alla avgudar. Som Elvis Presley tillexempel, eller Madonna. Eller Michael Jackson. Vilka har vi nu? Jo, vi har  m a s s o r  av lite mindre kändisar. Samma sak gäller skådespelarna, och alla saker. Nu för tiden uppskattar vi inte saker lika bra som förr, då var man mer tacksam. Nu massproduceras allt och det känns så sjukt, tycker jag. Vi tar liksom allt för givet.

I tv-väg så har dokusåporna blivit populära. Dock inte för mig, jag förstår inte meningen med dem. Bio har även blivit mer populärt, det har tydligen varit rekordår för biografer de senaste åren. Vi har även haft finanskris, och telefon och internet har blivit mycket större. Det räknas även som terrorismens årtionde efter den hemska attacken mot World Trade Center i NYC, 11 september. Vad mer har hänt? Kina och Asien generellt har blivit större. Den nya stormakten enligt många, och många tror även att kinesiska (visst heter det mandarin?) kommer bli det ledande världsspråket i framtiden. Det hoppas inte jag, jag går i min pappas barndomsspår då "Made in China" på leksaker betydde skräpkvalité. Dessutom tror jag inte att man kan bygga en stormakt då en del av landet fortfarande bor i skruttskjul utan el.

Att resa har varit väldigt populärt på 00-talet. Gran Canaria, Thailand och Egypten nu 2009. Hur kommer resandet med flygplan se ut i framtiden? Kommer det dras ner radikalt på grund utav den globala uppvärmningen? Jag tror att vi kommer fortsätta resa; folk kommer alltid vilja se andra platser, känna värme, möta andra kulturer etc. Dock kanske vi kommer bli mer kritiska till flyg just på grund av den globala uppvärmingen. Det hoppas jag dock inte, för jag tycker att det är riktigt roligt att flyga och min pappa är pilot. Dessutom står inte flyget för en stor del av den globala uppvärmingen.

Min barndom har varit på 00-talet. Det har varit ett riktigt bra årtionde, och eftersom jag är så otroligt självständig så har jag haft lätt att ta för mig av allting. Man har kunnat vara sig själv. Vi har även givits enorma möjligheter, det är jag glad för. Nu väntar jag iallafall med spänning på vad 10-talet kommer erbjuda. Jag kommer vara 23 år när det slutar, undra hur mitt liv är då? Vilken bransch är jag inom? Studerar jag? Hur ser min familj ut? Framför allt, var bor jag? Jag är inte så säker på att jag kommer stanna i detta sjuka land.

Jag skulle kunna skriva säkert dubbelt så långt till, men nu får det vara nog. Möjligtvis så fortsätter jag imorgon. Tack ni som läste ända hit! ♥ Tar gärna emot åsikter och synpunkter.


Kommentarer
VIKTORIA HAUGEN

svar; taaaaaaaaack så jätte mkt :-)

jag bor i Falun men just nu är jag i norge hos min pappa :)

vart bor du?puss fin blogg

2009-12-31 @ 16:23:13
http://haugenviktoria.blogg.se/
VIKTORIA HAUGEN

svar; jag har en canon eos 1000D :D

2009-12-31 @ 16:23:47
http://haugenviktoria.blogg.se/
Veronica Berggren

sv. jaa :D men jodå jag trodde aldrig heller att jag skulle få en hund!!

2009-12-31 @ 18:13:01
http://veronicaberggren.se
e s s

Fiin blogg, we like :D

allt bra ? gott nytt år

2009-12-31 @ 21:20:14
http://flumisarna.blogg.se/
Erika

Nej, du har helt rätt. Det gick lite fort och jag var nog lite i disträ när jag skrev det där, men nu är felet rättat till! ;)

2010-01-01 @ 10:45:32
http://ikaaan.blogg.se/
VIKTORIA HAUGEN

hur firade du det nya året? :)

hur var din kväll?

vad gjorde du?

svara på min blogg på mitt senaste inlägg

PUSS

2010-01-01 @ 12:14:36
http://haugenviktoria.blogg.se/
cissy

hoppas att du hade det trevligt på nyårsafton igår :D

2010-01-01 @ 14:12:52
http://cissynilsson.blogg.se/
louise

Haha ja, där var den jäkla mössan! :-) Billig och cool! Tycker jag i alla fall. Den smälte som sagt in med hela håret så det ser ut som mitt eget hår i en stor kallufs på huvudet, haha.Väldigt intressant inlägg. :-) Som du skriver så har Sverige, eller ja, hela världen utvecklats enormt under nu bara under 10 år. Det finns så otroligt många frågor som man vill ha svar på men som det inte finns svar. Otroligt frustrerande!! Om man tänker på hur snabbt mobiltelefonen har utvecklats så blir man faktiskt lite rädd. Bara för några år sedan hade en mobil varken färg eller kamera. Stora som tegelstenar också, och då var det ju faktiskt tegelstenar! :-P Nu kan man göra vad fan som helst med en mobil, helt sinnes. Och all datautveckling är också skrämmande! Usch, läskigt att tänka på stora vida världen.Kram Louise

2010-01-01 @ 18:45:19
http://louiseliljestrand.blogg.se/
Alice

Jag tycker inte att man ska och hellre inte att

man kommer sluta flyga men om man ska åka kort, t.ex. till göteborg så känns det onödigt (dels för miljön) att flyga, ta tåget istället det är mycket bättre och går nästan lika fort om inte fortare... Puss<3

2010-01-02 @ 20:20:39
Antonia / MELKAN

Alice: Jag håller med dig! Inrikesflyg känns lite onödigt... Puss <3 <3 <3

2010-01-02 @ 21:07:45
http://melkan.blogg.se/

Namn Husk
Email
Blogg

Kära Toni...bloglovin

OBS! Alla foton är tagna av mig om inget annat anges och får inte kopieras, sparas ner eller användas utan tillstånd © copyright by melkan